https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2018/02/VT-Wonen-1050x700.jpg

Voor wat extra spanning in je interieur: zwarte woonaccessoires

Zwart is wat betreft interieur een beetje een dubbele kleur. Door te veel zwart te gebruiken, maak je een kamer heel duister, dramatisch en klein. Maar zwarte woonaccessoires kunnen een saaie, witte inrichting ook wat meer spanning geven.

Kortom: het is oppassen geblazen met zwart. Je moet goed bedenken of je iedere dag tegen een intense muur of vloer aan kunt kijken. Wil je graag een warm huis? Dan kun je het beste gaan voor zwarte woonaccessoires. Ben jij juist iemand die wel van een beetje spanning en drama houdt en schoonheid ziet in felle contrasten? Dan kun je overwegen om een muur, vloer of complete keuken in het zwart te gieten.

Hoe je zwart ook gaat gebruiken, je brengt sowieso wat meer pit in huis.

Zwarte kozijnen

De meeste mensen kiezen voor witte kozijnen. Geen idee waarom eigenlijk, want je moffelt het licht zo een beetje weg. Met zwarte kozijnen accentueer je juist de plek waar het licht binnenvalt en heb je een mooie onderbreking op de witte muren.


Home Deco 
Zwarte gordijnen

Vind je zwarte kozijnen net wat de heftig? Ongeveer hetzelfde effect bereik je ok met zwarte gordijnen. Deze lijsten het binnenvallende licht mooi in, waardoor je er juist de nadruk op legt.


Stijlvol Styling
 
Zwarte muren

Zwart op de muren kan een heel chique effect hebben! In bijvoorbeeld badkamers zie je vaak dat een wand voor de helft is betegeld en dat de rest wit is geverfd. Maar kies eens voor een kleur op de muur, aangezien het meeste sanitair toch al wit is. Zo leeft de badkamer echt op!


Makeover 
Zwarte vloer

Een andere manier om een maximaal contrast te bereiken: ga voor een zwarte vloer en witte, neutrale muren.


Coco Lapine Design 
Zwarte kranen

Helemaal van nu: zwarte kranen in de badkamer of keuken. Vooral nu we steeds meer wit marmer en witte metrotegels zien in sanitaire ruimtes, geven zwarte kranen een leuke finishing touch.


Flinders 
Schoolbord

Een heel speelse manier om zwart in huis te gebruiken: een schoolbord. Je kunt (een deel van) een muur met schoolbordverf bewerken, of een los schoolbord kopen en ophangen. Hier kun je natuurlijk de dagelijkse boodschappen, klusjes en afspraken op noteren, maar het is ook leuk om er iedere dag een ander kunstwerkje of quote op te zetten.


Eenig Wonen
 

VT Wonen 

Shoppen in deze stijl bij I LOVE MY INTERIOR:
There are no comments

Add yours