https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2015/07/Doe-het-zelf-wijnrek-e1436121678245.jpg

Zelf een wijnrek maken

Je houdt van een wijntje en wilt graag zelf een wijnrek maken zodat de flessen een vaste plek krijgen in je huis. Het zou leuk zijn als het een blikvanger wordt en dus ga je op zoek naar de diverse mogelijkheden. Alles bepalend is de sfeer van je inrichting en de plek waar het wijnrek zal komen te staan/hangen. In ons jachtig bestaan lijken inrichting, sfeer en decoraties steeds belangrijker te worden.

Je huis moet een rustpunt worden waar je na een inspannende werkdag heerlijk kunt toeven. Even tot rust komen met een lekker glas wijn, wat wil je nog meer? Maar waar laat je die flessen, die je met zorg hebt uitgekozen? Ze verdienen een mooi, zelfgemaakt wijnrek. Je gaat op zoek naar voorbeelden, zoekt op internet, in tijdschriften en kiest een model en het materiaal uit dat past bij je interieur.

Doe het zelf wijnrek

Als je een beetje handige Harry bent, maakt je er vrij vlot iets leuks van. Meestal zal het van hout gemaakt worden, tegenwoordig is het erg modern om geen nieuw hout maar recycled hout te gebruiken. Denk daarbij dan aan steigerhout of pallethout. Dit materiaal is goedkoop, duurzaam en eenvoudig te bewerken.

Steigerhout is stoer, duurzaam en doordat het gebruikt is heeft het diverse kleurstellingen en is verven veelal niet noodzakelijk. Pallethout is gratis verkrijgbaar is weliswaar dunner en meestal naaldbomenhout, maar ook hiervan kun je een leuk wijnrek maken. Kijk eens hieronder om inspiratie op te doen.

Het is een voordelige manier om je flessen optimaal op te slaan. De bewaartemperatuur en de luchtvochtigheidsgraad zijn bepalend voor het conserveren. Het zou zonde zijn als de met zorg uitgekozen wijnen, bij het openen in azijn blijken te zijn veranderd. Dan is jouw leuk zelfgemaakte wijnrek toch een beetje zonde van alle moeite.

Doe het zelf wijnrek houten wijnrek maken houten wijnrek wijnrek maken van hout wijnrek maken van steigerhout Zelf een wijnrek maken 1 Zelf een wijnrek maken zelf wijnrek makenThere are no comments

Add yours