https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2015/01/Zelf-badkamermeubel-maken-e1421090983987.jpg

Zelf badkamermeubel maken

Zelf badkamermeubel maken is veel leuker dan een meubel kant en klaar kopen. Het wordt een betaalbaar meubel dat je helemaal naar eigen smaak kunt maken en op maat kan maken voor jouw badkamer. In verschillende stappen laten wij zien hoe je zelf een badkamermeubel kunt maken.

Je inspiratie kun je bij zelf badkamermeubel maken helemaal de vrije loop laten. Het kan een meubel worden van hout, metaal, MDF of speciale meubelplanken met een laminaat laag. De keuze voor dit materiaal hangt helemaal van jezelf af. Evenals het soort badkamermeubel dat je gaat maken. Kies je voor een inbouwwastafel, onderbouwwastafel of voor een opbouwwastafel? Alle soorten zijn eenvoudig zelf te maken!

Stap 1

Meten is weten, zo ook voor jouw badkamermeubel. Meet nauwkeurig je te maken badkamermeubel op. Om het zeker te weten, vraag iemand om mee te kijken of het nog een keer na te meten. Begin met het meten van de breedte, dan de diepte en daarna de hoogte van het meubel. Schrijf voor alle kanten de maten goed op. Tip: teken met potlood streepjes op de tegels om zo de juiste afstanden te bepalen.

Stap 2

Zaag het hout op de juiste maat, gebruik hiervoor een zaag die ervoor zorgt dat er niet teveel splinters aan het meubel komen. Na het zagen de kanten en hoeken goed schuren tot deze helemaal glad zijn.

Stap 3

Vaak is een model simpel, een vierkant of rechthoek. Maak een een halve cirkel in de plank waar de afvoer moet komen of een ronde als je een waskom in je wastafel wil plaatsen. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte in de kast is om de afvoer uiteindelijk te kunnen aansluiten.

Schroef alle gezaagde planken aan elkaar om je meubel helemaal in elkaar te kunnen zetten.

Stap 4

Beits, verf of lak jouw meubel in een mooi kleurtje. Het is in een vochtige badkamer altijd belangrijk om goede grondverf te gebruiken zodat er geen vocht bij het hout kan komen en heeft een licht plamurende eigenschap zodat evt. kleine oneffenheden alsnog opvult.

Stap 5

Leg de laatste hand aan je meubel door handdoeken, tandenborstels en zeep in of op het meubel te leggen om deze helemaal af te maken!

De kosten van zelf badkamermeubel maken zijn helemaal afhankelijk van het soort materialen dat je gebruikt. Je kunt gaan voor design waskommen van honderden euro’s maar ook voor een gerecycled badkamermeubel van een paar tientjes.

zelf een badkamermeubel maken badkamermeubel zelf maken badkamermeubel maken Zelf badkamermeubel maken Zelf badkamermeubel maken 1There are no comments

Add yours