https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2014/07/landelijk-wonen-keuken.jpg

Woonkeuken

Hoog op het verlanglijstje van veel mensen (ook van ons) is een woonkeuken. Al een paar jaar is deze keuken populair en tegenwoordig niet meer weg te denken uit de nieuwe interieurstijlen. Je ziet woonkeukens waarbij de keuken helemaal een is met de woonkamer omdat deze midden in de kamer geplaatst is. Het hele leven in deze woonkamer is daarom om deze keuken heen gebouwd.

Een woonkeuken heeft een andere opstelling dan keukens die een eigen kamer hebben. Je hebt vaak een bar of kookeiland waar je ook aan kunt zitten om bijv. een drankje te drinken of te ontbijten. De rechte vorm keuken is daarom heel geschikt om als basis te nemen voor jouw woonkeuken.

Er is niet een stijl aan te wijzen als de stijl voor een woonkeuken, het kan zijn dat je keuken helemaal wordt gemaakt van hout maar ook zie je vaak fineer of zelfgemaakt van beton. Het materiaal, de vorm en de stijl maken niet zoveel uit voor jouw woonkeuken, als dit maar bij de stijl van jouw interieur past!

Wil je toch meer een verdeling tussen het woongedeelte en het kookgedeelte? Maak dan gebruik van een ruimteverdeler of leg een andere vloer neer in de keuken. Vaak zie je een houten vloer in de woonkamer en dan een tegelvloer in de keuken omdat de tegelvloer beter tegen vocht kan en niet snel vlekt.

Zorg voor een grote open woonkeuken zodat u nog genoeg plaats heeft voor de tafel, de bank en natuurlijk opbergruimte. Dit is niet geheel onbelangrijk in een woonkeuken.

grote woonkeuken landelijk wonen keuken woonkeuken ideeen woonkeuken inrichting woonkeuken inspiratie woonkeuken woonkeukens ideeen woonkeukens

afbeeldingen: pinterest
There are no comments

Add yours