https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2016/10/Wooninspiratie-kleine-woonkamer-2.jpg

Wooninspiratie kleine woonkamer

Een kleine woonkamer hoeft niet te betekenen dat de ruimte ook klein oogt. Heb jij behoefte aan wooninspiratie kleine woonkamer? Dan zijn er genoeg opties om je woonkamer groter te laten lijken. Wij geven je graag wooninspiratie voor een kleine woonkamer. Want ook jouw niet zo grote kamer mag er zijn!

Wooninspiratie kleine woonkamer – kleurgebruik

Een van de belangrijkste punten als het gaat om het groter later lijken van je woonkamer is het kleurgebruik. Donkere kleuren maken een ruimte automatisch donkerder en daardoor oogt alles kleiner. En dat wil je niet, dus je doet er goed aan om lichte kleurtjes te gebruiken in je woonkamer. Natuurtinten staan ook mooi en doen ook veel voor een kleine ruimte. Het geeft meer rust.

Kleine, praktische meubels

Meubels lijken altijd een heikel punt bij een klein bemeten woonkamer. Maar dat hoeft helemaal niet! Kies liever niet voor gote, robuuste meubels die plat op de grond staan, maar wat kleinere meubels die lijken te zweven. Daar bedoelen we mee dat er bijvoorbeeld losse poten zitten onder een bank of dressoir. Dan lijkt je woonkamer direct groter, omdat er nog ruimte onder de meubels zit. Tegelijkertijd kun je ook kiezen voor praktische meubels. Een bank kan bijvoorbeeld een opbermogelijkheid onder de zitting hebben voor het opbergen van kleden of speegoed en een poef kan niet alleen dienst doen als voetenbankje, maar ook weer als opbergruimte. Zo heb je minder meubels – zoals kasten – nodig.

De lucht in

Een kleine woonkamer vraagt namelijk om veel creativiteit als het gaat om opbergmogelijkheden. Een goed idee is om een kast te nemen met delen die je op kunt stapelen. Zo creeër je namelijk meer ruimte. Je kunt kiezen voor dichte of open delen of een combinatie hiervan. Je doet er goed aan om de open kastdelen een beetje rustig te houden, want een drukke woonkamer oogt voller.

Opdelen in hoeken

Afgescheiden hoekjes maken in een kleine woonkamer zorgt altijd voor meer ruimte. Je hoeft geen muren te plaatsen, maar een bank zo neerzetten dat er een hoek wordt gecreeërd is al een mogelijkheid. Ook kun je roomdividers plaatsen in de vorm van een al dan niet open kast. Er is al met al genoeg wooninspiratie voor een kleine woonkamer, dus je hoeft niet bij de pakken neer te zitten als je geen balzaal van een woonkamer hebt!

Wooninspiratie kleine woonkamer 1 Wooninspiratie kleine woonkamer 2 Wooninspiratie kleine woonkamer 3 Wooninspiratie kleine woonkamer 4 SAMSUNG CAMERA PICTURES Wooninspiratie kleine woonkamer 6 Wooninspiratie kleine woonkamer woonkamer-klein-scandinavisch-appartementThere are no comments

Add yours