https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2015/03/roomed-histor-2.jpg

Zo creëer jij een warm interieur

Wil jij een knus, geborgen gevoel krijgen als je ergens een ruimte binnenstapt? Een warm interieur heeft maar weinig te maken met de temperatuur van de ruimte, maar wordt gebruikt als sfeeromschrijving.

Als je van gezelligheid houdt en echt een ‘nestje’ wilt creëren voor jouw gezin, kun je bij het inrichten van jouw interieur het beste warme en neutrale kleuren gebruiken. Denk dan aan gordijnen van een donkerrode of bruine stof bijvoorbeeld, deze zullen de warmte van een inrichting benadrukken. De scheidslijn is hier overigens dun, want helderrode gordijnen moet je ten allen tijden vermijden. Rood wordt namelijk geassocieerd met gevaar en dat levert een gevoel van angst en stress op. Niet echt warm dus.

Naast de gordijnen zijn ook plaids, vloerkleden en kussens erg belangrijk als het gaat om een warm interieur. Dit is eigenlijk best logisch. Want heb je het koud? Dan zul je je met een extra dekentje al snel wat warmer voelen. Hetzelfde principe geldt eigenlijk ook voor je interieur. Hoe meer warme vachtjes, dekentjes en kleden er liggen, hoe knusser de ruimte aanvoelt. Investeer dus gerust in een zacht, hoogpolig tapijt en wat mooie plaids voor op de bank.

Warm interieur woonkamer

Niet alleen gordijnen en ander textiel kunnen bijdragen aan een warm interieur. Ook de kleuren van de muren zijn erg belangrijk. Probeer in ieder geval altijd een helder wit op de muren te vermijden, dit straalt vooral kou af. Ook zwaar papieren behang met veel reliëf is niet zo geslaagd, omdat dit snel voor een onrustig gevoel kan zorgen. Ga bij het schilderen liever voor gebroken wit, crème of een warme variant van taupe.

BHG

Naast het kleurenschema en textiel, zijn ook de woonaccessoires in de huiskamer belangrijk om eens onder de loep te nemen. Een van de populaire trends van nu, is de zogenaamde wall-art. Hele muren worden vol gehangen met lijstjes met daarin vaak zwartwit foto’s, illustraties en grafische quotes. Ontzettend gaaf, maar al dat zwart en wit doet al snel afbreuk aan je warme interieur. Wil je toch mee doen met deze trend? Ga dan voor kleurenfoto’s en illustraties in pastelkleuren, of macramé muurhangers. En om het echt helemaal af te maken: een paar portretten van familieleden benadrukken dat jij een huis hebt gemaakt waar iedereen welkom is en waar het draait om gezellig samen zijn.


Siobhan Watts
Warm landelijk interieur

Veel stijlen van nu hebben een koude ondertoon. Modern, industrieel, Scandinavisch: op het moment zijn veel mensen helemaal weg van harde contrasten, zwart, wit en grijze tinten. Maar één bepaalde stijl blijft eigenlijk altijd wel die gezellige sfeer behouden: een warm landelijk interieur. Hierin zie je veel organische en ronde vormen in de meubels terug, wordt er veel hout gebruikt en zijn stoelen en banken bekleed met zacht leer met warme ondertonen.

Heel belangrijk in je keuze voor een warm landelijk interieur: de vloer. Als je een nieuw huis mag en kan inrichten, is het heel belangrijk om je hier eerst over te oriënteren. Ligt er al een gietvloer of plavuizen? Vervang deze dan door een mooie eiken of mahonie vloer. het gaat hierbij dan vooral om de kleur en uitstraling. Of je nu kiest voor parket, laminaat of echte planken: dat bepaal jij en vooral je portemonnee.

Kun je wel wat voorbeelden van een warm interieur gebruiken? Wij zochten de mooiste voorbeelden voor je op!

Roomed

Pinterest
 (Tessa van Schie)

Pinterest
 (Jet le Deu)

Tagesanzeiger

Nikolas Malstaff

 

 

 

 
There is 1 comment

Add yours
  1. download

    Remarkable! Its truly amazing article, I have got
    much clear idea on the topic of from this article.


Post a new comment