https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2017/08/Fallingwater_also_known_as_the_Edgar_J._Kaufmann_Sr._residence_Pennsylvania_by_Carol_M._Highsmith-1050x689.jpg

Verliefd op deze bouwstijl: organische architectuur

Op Ilovemyinterior zijn we niet alléén maar verliefd op de mooiste interieuritems en DIY ideeën. Sterker nog, we worden ook zeer enthousiast van prachtige architectuur!

Een van onze favoriete stijlen is ‘organische architectuur’. Huizen in deze stijl, zijn adembenemend. Gebouwen en ontwerpen zijn één met de natuur en bestaan net zo goed uit rotsen, bomen, heuvels, water en grotten als traditionele materialen. De elementen uit de natuur maken onderstaande gebouwen tot wat ze zijn: bijna surrealistische plekken. Eigenlijk is dit een nogal een paradox, want ‘echter’ dan ruwe natuur wordt het niet.

Wat is organische architectuur?

Organische architectuur is een stroming binnen de architectuur die harmonie tussen menselijke bewoning en de natuurlijke wereld wilt bewerkstelligen. Dit wordt gedaan door design – van gebouwen tot meubels – te integreren en betrekken in de directe omgeving. Zo ontstaat er een prachtige samenhang, waardoor je niet alleen in, maar ook met de natuur woont.

Diegene die het meest geslaagd is in dit concept, is de architect Frank Lloyd Wright. Hij ontwierp ‘Fallingwater’, een huis dat bekend staat om de verbinding met de locatie: het is gebouwd op een natuurlijke waterval. Het water stroomt onder het huis door!

Voorbeelden van organische architectuur

Liefhebbers van de organische architectuur streven ernaar om ruimtes met elkaar te verbinden, interieur en exterieur in elkaar over te laten lopen en locatie niet apart van het gebouw te zien, maar juist als één geheel. Dit gaat niet alleen over de relatie van het gebouw zelf met de omgeving, maar ook over het idee achter het ontwerp.

Benieuwd geworden naar waar we het eigenlijk over hebben? Kijk mee naar de mooiste en beste voorbeelden van organische architectuur die er bestaan. Waar zou jij graag willen wonen?


Foto: WU Yong-Chang – Ontwerp: Returning Hut

Foto: David Vica – Ontwerp: UMMO Estudio

Foto: Darren Bradley – Ontwerp: Albert Frey

Foto: Benjamin Benschneider – Ontwerp: Olson Kundig

Foto en design: Jesse Bennet & Anne-marie Campagnolo

Foto: Elle DecorThere are no comments

Add yours