https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2017/02/366-concept-3.jpg

Vergeten design stoelen van 366 Concept

MOEBE

Ooit immens populair en misschien wel een van de meest verkochte stoelen die er in de jaren 60 op de markt was. De fauteuil, ontworpen door Jozef Chierowski, kwam voor het eerst op de markt in 1962 en is sinds kort weer opnieuw in productie door 366 Concept.

Ruim 30 jaar werdt de stoel met taps toelopende armleuningen en poten niet meer gemaakt. Gedreven door het ontwerp uit hun jeugd zijn de mannen van 366 concept deze stoel gaan maken. De Deense iconen zijn jarenlang door geproduceerd, maar deze stoel was bijna als ontwerp verloren gegaan.

De 366 stoelen zijn er in verschillende uitvoeringen en zijn gemaakt voor kleine ruimtes. Compact, comfortabel en met een stof die een kek kleurtje heeft. Het formaat van 72cm hoog en 63cm breed is een van de belangrijkste kenmerken van dit ontwerp. Dit is niet zo ontworpen maar ontstaan uit de geschiedenis van Polen, in de jaren 60 waren hier vooral kleine flats waardoor meubels dit formaat aan moesten nemen. De 366 Concept stoelen zijn ontworpen met zo weinig mogelijk materiaal als dat er mogelijk is, niets extra’s, alleen het nodige.

Gemaakt van massief hout dat langer dan 7 jaar gedroogd is om alle werking eruit te krijgen, aangevuld met vlekbestendige moderne stoffen die een retro gevoel geven. Denk hierbij aan tweed en velvet. De tinten zijn oranje, blauw, grijs, of verschillende knal kleuren. Neem een kijkje welke opties er zijn: 366 Concept stoelen.

Bron alle afbeeldingen: 366Concept.com
There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.