https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2018/04/Tulpen.jpg

Fan van een bosje tulpen in huis? Zo houd je ze langer vers!

Tulpen zijn hét symbool van de lente. Zodra je een bosje in huis hebt staan, kan je humeur eigenlijk niet meer stuk. Logisch ook: de groene bladeren en stelen en de felle kleuren zorgen voor instant vrolijkheid. Maar hoe kun je tulpen langer bewaren? Wij zochten het uit.

Ook al ben je nog zo’n ontzettende plantliefhebber; het zorgen ervoor is niet voor iedereen weggelegd. Je kunt planten zowel te veel als te weinig water geven, maar ook te veel of te weinig zonlicht. En dan hebben we het nog niet eens over snoeien, verpotten en de juiste grond gehad. Dus als jouw planten vaker dor en bruin zijn dan vol en groen, is een bosje tulpen een goede keuze, toch? Wat kan er nu mis gaan met wat bloemen in het water?


Interieurinspiratie

Niet zo heel veel. Ze leven hoogstens wat korter. Maar met de juiste voorzorgsmaatregelen, kun jij heel lang genieten van je mooie bos. En wellicht dat je zo ook je plantverzorging-skills wat kunt oefenenen. Succes!

Tip 1: Water

Tulpen worden niet voor niets in verband gebracht met Nederland. Ze houden van heel veel, heel schoon water. Wanneer je de bloemen voor het eerst in een vaas zet, kun je het beste de onderkanten er vanaf halen. Zo hebben de stelen de meeste mogelijkheid om het water op te zuigen. En bonus punten als je iedere dag het water ververst!

Tip 2: Licht en hitte vermijden

Tulpen zijn fotosynthetisch. Dat wil zeggen dat ze reageren op licht door de bloemen nog verder open te zetten, waardoor ze sneller verwelken. Wil je je tulpen langer bewaren? Dan kun je ze het beste kopen als de knoppen nog dicht zijn. Zet ze daarna op een plek waar weinig zon en hitte komt en je hebt lang profijt van die mooie kleuren.


Splendor in the South
Tip 3: Koelte

Net zoals de meeste snijbloemen, houden tulpen van koelte. En waar in huis is het lekker koud? Juist, in de koelkast! Daar kun je ze in de nacht dan ook het beste bewaren. Zo blijven ze een stuk langer mooi. Een andere manier om de tulpen koud te houden, is door wat ijsblokjes in het water te gooien.

Tip 4: Kijk uit voor de narcis!

Het staat prachtig: verschillende soorten bloemen en kleuren in een vaas. Maar het kan er ook voor zorgen dat je bloemen sneller verwelken. Neem nou narcissen; deze bloemen scheiden een soort sap af, waar tulpen niets van moeten hebben en dus sneller verwelken. Wil je toch echt deze twee samen in een vaas? Houd ze dan in de nacht gescheiden, zodat ze tijd hebben om weer wat op adem te komen.

Tip 5: De juiste vaas

Wist je dat tulpen doorgroeien nadat ze gesneden zijn en in het water staan? Ze kunnen tot wel 2,5 centimeter groter worden. Dat strakke boeketje dat je de eerste dag hebt samengesteld, ziet er de volgende ochtend dus ineens een stuk groter en rommeliger uit. Je kunt dit vermijden door een vaas te gebruiken die lang genoeg is, zodat de tulpen niet gaan hangen.

Zo kun je dus je tulpen langer bewaren! Heb jij wat aan deze tips? Of heb je zelf nog aanvullingen? Wij horen het graag!


Bosje bloemen of tulpen bestellen? Dat kan heel makkelijk via Bloompost!There are no comments

Add yours