https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2018/03/Welke.jpg

Dit zijn de beste tuin ideeën voor 2018: kom maar op met die lente!

Dwing dat lentegevoel gewoon af en kijk naar deze fantastische tuin ideeën, die helemaal aansluiten bij de huidige trends.

Het is nog steeds een beetje grijs, druilerig en koud buiten. Niet helemaal hoe we ons de lente hadden voorgesteld, ook al hebben we er al een enkele zonnige dag op zitten. Om onszelf een beetje op te vrolijken, zijn we foto’s aan het verzamelen van geweldige tuinen in betere en zonniger dagen. Nu hebben we alleen weer een probleem: ons hoofd loopt over van de tuin ideeën! Om alles een beetje op een rijtje te zetten, maakten we dit artikel. Heb jij ook nog wat aan ons ziekelijke verlangen naar de echte lente.

Verticale tuinen

Ben jij helemaal gek van tuinieren, maar leef je in een klein Amsterdams appartement met een enkele vierkante meter aan balkon? Dan kan het leven best een beetje zwaar zijn af en toe. Een tip om je hobby toch uit te oefenen: ga de hoogte in! Overal waar we kijken, duiken er weer foto’s op van dit geweldige idee. Het ziet er prachtig uit én je houdt nog wat ruimte over voor een stoeltje.


The Jungalow 

Home Esthetics 

Natuurlijke look

Vergeet die strak aangelegde paden, gazonnetjes en terrassen. In steeds meer tuin magazines worden ‘natuurlijke tuinen’ aangeprezen. Dat gaat niet over het verwaarlozen van je planten en perken zodat alles maar wild kan groeien, maar wel over weelde. Lange grassen, volle struiken, veldbloemen en een terras van grind of grof zand.


House and Garden 

Standaard 

Heggen zijn nou niet echt natuurlijk, maar wel fantastisch om scheidingen aan te geven. Ga voor een middenweg en kies voor een ‘heg’ van lavendel of lange siergrassen.


HGTV 

Water in de tuin

De behoefte aan water in de tuin, zal waarschijnlijk nooit verdwijnen. Ook al kun je er niet in zwemmen, het zorgt toch voor een soort verkoeling en rust. Zelfs de Romeinen hadden al fonteinen in hun tuinen! Een standaard vijver is wellicht wat te suf, maar er zijn meer mogelijkheden. Wat dacht je van deze opmerkelijke water elementen?


Pinterest 

Backyard Boss 

Engelse tuinen

Engelse tuinen zijn romantisch, met een sterke nadruk op de natuur, buiten zijn en ronddwalen. Een beetje zoals de natuurlijke tuin dus, maar dan wel met Engelse precisie. Veel kleur, veel groen, veel natuurlijke elementen. Hier kun je heerlijke zomerdagen doorbrengen, zonder door te hebben dat je midden in een vinexwijk of druk stadsdeel zit!


Welke 

Inspirerend Wonen 

De achtertuin als voorraadkast

Wellicht is deze trend de schuld van de Albert Heijn, toen ze de Moestuintjes introduceerden. Er is nog nooit zoveel belangstelling geweest om zelf eetbare dingen in de tuin te kweken of houden. Dat kunnen potten zijn met groenten, maar ook een of twee kippen voor verse eieren. Hoe klein of groot je tuin of balkon ook is; je kunt altijd wel wat kwijt.


Huis en tuin Magazine 

Stylecookie There are no comments

Add yours