https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2017/12/fest-amsterdam-avenue-love-seat-bank-seven-23-geel-1050x1448.jpg

Banken en fauteuils die je in 2018 vaak gaat zien

Vraag aan een willekeurig iemand wat zijn of haar favoriete item in huis is en de kans is groot dat er wordt geantwoord met ‘de bank’. Logisch eigenlijk ook, aangezien we er zoveel tijd op doorbrengen met tv kijken, lezen, kletsen en gewoon relaxen. Maar hoe doe je dat in 2018 in stijl?

De bank is een van de grootste interieur aankopen die je zal doen. En dat is maar goed ook, want vaak geldt bij meubilair echt: goedkoop is duurkoop. Je kunt dus beter een tijdje sparen voor een bank die echt helemaal naar jouw smaak is én van goede kwaliteit, dan dat je gaat voor een middelmatig exemplaar.

Trends banken 2018

Je zult nog heel lang plezier beleven van het besluit. Een bank biedt comfort en ontspanning en je kunt je er echt op thuis voelen. Voor mij ís de bank zelfs thuis. Als ik op vakantie ben, mis ik na een week of twee toch wel het meest mijn plekje op de bank. Netflix aan, kopje thee erbij, kussentje in mijn rug en even helemaal niets. Onze bank draagt voor een groot deel bij aan dat gevoel!

Mag jij in het nieuwe jaar van jezelf weer een nieuwe bank kopen? Dan wil je er natuurlijk een die helemaal aansluit bij jouw smaak, stijl en wensen. Maar hij mag ook best een beetje ‘on trend’ zijn, nu je er toch mee bezig bent. Wij hebben voor jou het internet afgestruind en vonden 3 trends waar je rekening mee kan houden bij het shoppen.

Strakke en elegant (tailored)

Dit soort banken doen het altijd goed en passen eigenlijk in ieder interieur. In het Engels hebben ze zelfs een naam voor dit soort banken: ‘tailored sofa’s’. Ze zijn niet op maat gemaakt, maar stralen wel een zekere strakheid en elegantie uit. Hierdoor ontstaat een wat meer volwassen look, die je heel makkelijk zelf kunt stijlen. Overigens gaat het hier niet om een specifiek soort bank, je kunt gaan voor een moderne variant, maar ook voor een wat meer traditionele. Qua trend kies je het beste voor een grijze, beige of andere neutrale stof en combineer je de bank met andere meubels met strakke lijnen. Met glimmende metalen en donker glas creëer je een wat meer mannelijke, stoere look en zijde, fluweel en goud-tinten zorgen voor een wat zachtere uitstraling.


whkmp’s own – 3-zitsbank Romi (€799) 


Zuiver – 2,5-zitsbank Jean (€999)

Fluweel in edelsteen kleuren

Deze trend zien we nu al een tijdje op Pinterest, Instagram en bij verschillende bloggers en het is er eentje voor diegenen die niet bang zijn voor kleur. Feit is feit: een felle, kleurige tint voegt meteen een ‘wow-factor’ toe aan iedere ruimte. En fluweel zorgt dan weer voor een wat luxere sfeer. Om niet meteen een Frans boudoir in te richten, kun je waarschijnlijk het beste één bank of stoel in deze stof neer zetten. Om alles wat te temperen, gebruik je in de rest van de woonkamer neutrale tinten en stoffen.

Niet bang voor een glamoureuze stijl? Dan hebben we goed nieuws: Ultra Violet is door Pantone uitgeroepen tot kleur van het jaar in 2018. Een bank of stoel in violet fluweel, behang met een gedurfd patroontje, een grote kamerplant en gouden accessoires en je voelt je de koning(in) te rijk.


FEST Amsterdam – loveseat (€1118)


House Doctor –Box (€629,95) 

Art Deco

De Art Deco look gaat nooit echt uit de mode. Banken in deze stijl doen een beetje denken aan het Hollywood uit de jaren vijftig, maar Art Deco piekte in de jaren ‘20 en ‘30 van vorige eeuw. Past deze stijl wel bij jou? Gooi dan alle remmen los en maak het af met messing, koper, glitter, flamboyante patronen en natuurlijk een cocktailtrolley.


GUBI – Grand Piano bank (€5484)


Riverdale Chelsea – Chaise longue (€439)


Dutchbone Flair – Fauteuil (€499)

Klassiek en traditioneel

Er zit een groot voordeel aan het kiezen van een klassieke fauteuil: het meubelstuk werkt in iedere ruimte van huis. Dus wil je ‘m na verloop van tijd naar de slaapkamer of de hal verplaatsen? Geen probleem, dat gaat werken. Daarnaast gaat de klassieke vorm nooit uit de mode (en komt ook nooit terug ín de mode, eigenlijk). Je kunt dus jaren met zo’n stoel doen. Combineer met de accessoires die nu hip zijn en aansluiten op jouw stijl en je bent klaar.


Crown – fauteuil (€399) 


Fritz Hansen – Fri fauteuil (€2796) 

Pasteltinten

We zijn toch nog niet helemaal klaar met deze trend. We verven alleen geen stoeltjes, krukjes of muren in lichtblauw of -roze, maar kiezen voor een lichte bank. Wel even opletten dat het niet te veel een tienerkamer wordt.


Bank Collin – 4-zits (€549) 


Bank Vestbjerg Hidra – 3-zits (€1046,25) 
There are no comments

Add yours