https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2016/01/transparante-frames-1-e1452545915123.jpg

Een trend die nog wel even blijft: natuur in transparante frames

Een paar jaar geleden zag je het ineens overal: transparante frames waar je bladeren, takken of bloemen in op kunt hangen. Nu blijkt dit geen trend te zijn, maar een item dat eigenlijk niet in je interieur mag ontbreken.

Vooral de transparante lijsten van het Deense merk Moebe zijn populair en ook nog eens heel fijn in gebruik. Je kunt met deze zwevende lijsten een super gave tentoonstelling in je huis maken. De frames bestaan uit twee platen van plexiglas, waartussen je van alles ten toon kunt stellen. Van mooie bladeren, takken met groen er aan, bloemen of zelfs kaarten met een botanische prints. Het staat allemaal even tof. En de kleur of het behang dat je zo zorgvuldig hebt uitgekozen, wordt gewoon onderdeel van de tentoonstellen.

Hoe zet je een frame van Moebe in elkaar?

De latjes waar de frames uit bestaan, passen allemaal precies in elkaar. Aan de binnenkant zit een gleuf waar het plexiglas in past en aan de buitenkant zit een kleine uitsparing waar je het meegeleverde elastiek omheen kunt spannen. Zo blijft het geheel stevig in elkaar zitten. Er zijn 4 verschillende maten verkrijgbaar (A2, A3, A4 en A5) in 3 verschillende kleuren (zwart, wit en onbehandeld eiken) in onze webshop!

Ben jij meer een hoe-het-zelver? De frames zijn ook zeer makkelijk zelf te maken! Wij maakten voor jou een klein stappenplan.

Benodigde materialen om zelf transparante frames te maken:
  • 2 identieke glazen of plexiglas platen
  • Gedroogde en geperste planten, veren afbeeldingen
  • Lijm
  • Afplaktape, elastiekjes of paperclips
  • Twee paperclips om de platen op z’n plek te houden
  • Veel zware boeken
Eerst: Verse bloemen drogen

Leg bloemblaadjes op een wit papier of stuk krant met een stevig boek eronder. Wil je graag lichte bloemen in je frame? Pas dan op met kranten, deze kunnen door het vocht van de blaadjes inkt afgeven en dat zou natuurlijk zonde zijn. Leg de bloemen niet tegen elkaar, maar houd een centimeter afstand. Leg vervolgens een stuk wit papier  of krant op de bloemen en leg hier weer een flinke stapel zware boeken op. Het droogproces moet minimaal 21 dagen duren, zodat de bloemen niet gaan rotten als ze eenmaal in de frames zitten.

Zo maak je de mooiste presentaties

Leg het schone glas op een schone, zachte ondergrond zodat het niet beschadigd raakt of vies wordt. Knip de mooiste bloemblaadjes en bladeren af, je wilt natuurlijk het beste resultaat. Grote bladeren ontdoe je van de dikke nerf aan de onderkant en voor veren kun je een hamer gebruiken om de steel plat te slaan.

Arrangeer de gedroogde bladeren of andere items mooi op het glas, voor kleine blaadjes kun je een pincet gebruiken. Zorg ervoor dat je geen vingerafdrukken op het glas achterlaat! Wanneer je het ontwerp klaar hebt, kun je de tweede glasplaat erop leggen. Om ervoor te zorgen dat de platen niet gaan schuiven als je het elastiek er weer omheen doet, kun je ze tijdelijk vast zetten met een grote clip.

Wil jij dit ook in je interieur? Shop dan de frames van Moebe bij I LOVE MY INTERIOR!

Kun je wat inspiratie gebruiken voor jouw transparante frames? Wij zochten de mooiste voorbeelden bij elkaar.
transparante frames 1 transparante frames 2 transparante frames 3

 

 
There are no comments

Add yours