https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2016/07/Thuiswerkplek-9.jpg

De beste inspiratie voor fijne thuiswerkplekjes!

Een fijne thuiswerkplek is onmisbaar! Het is bij steeds meer werkgevers mogelijk om een of meerdere dagen thuis te werken en daarnaast kiezen steeds meer mensen voor een ZZP bestaan.

Flexibel werken kan tegenwoordig 24/7 met je smartphone, laptop of tablet. Je kunt daarom ook eigenlijk op iedere plek mails beantwoorden en rapporten opstellen. Om dit aan de keukentafel te doen, is niet ideaal. Dit is de plek waar wordt geleefd, gegeten en gelachen. Waar je sociale- en je gezinsleven zich afspeelt. Je wilt dus niet dat je deze plek in huis gaat associëren met werk.

Het is daarom eigenlijk een must om een goede, rustige thuiswerkplek te creëren. Leuke bijkomstigheid: je hebt een goed excuus om leuke items te shoppen en een mooi hoekje in te richten!

Het bureau

Wanneer je een bureau uitkiest voor je thuiswerkplek, is het belangrijk om je wensen en smaak op een rijtje te zetten. Houd jij van strak design? Dan zal een bureau met enkel een blad en poten je aanspreken. Maar als je ook nog veel spullen hebt die moeten worden opgeborgen, is dit wellicht niet zo praktisch. Om dit op te lossen, kun je er een (metalen) ladekastje onderzetten, voor een industriële look.

Kies in ieder geval altijd een bureau uit waar je je prettig bij voelt en dat ergonomisch bij je past. Wat helemaal mooi zou zijn: als je het blad in hoogte kunt verstellen. Als je hierbij ook nog een bureaustoel aanschaft die te verstellen is, weet je dat je heerlijk relaxed een dagje thuis kan werken zonder er stijve ledematen aan over te houden.

Rustig thuiswerken

Het voordeel van op kantoor werken: je ziet collega’s, doet sociale contacten op, je kunt gezellige gesprekken voeren én meteen overleg plegen als dit nodig is. Nadeel: door al deze activiteit raak je snel afgeleid. Thuis werken kan dus heel positief zijn voor de productiviteit, mits je er een rustige plek hebt waar geen afleiding is. Want wie verkiest een huishoudelijk klusje of een spelletje met de kinderen niet boven een saai rapport?

Maak van je huis een leuke plek om te werken; een thuiswerkplek waarbij je je prettig voelt en gemotiveerd blijft om aan het werk te gaan!

Thuiswerkplek 1 Thuiswerkplek 2 Thuiswerkplek 3


Thuiswerkplek 6 Thuiswerkplek 7 Thuiswerkplek 8 Thuiswerkplek 9 Thuiswerkplek 10 ThuiswerkplekThere are no comments

Add yours