https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2015/12/strakke-tuin-ideeen-1050x700.jpg

Strakke tuin

Een strakke tuin is een tuin die men tegenwoordig steeds vaker ziet. Het is vooral de moderne jeugd die van een dergelijke tuin houden. Een strakke tuin is eigentijds en trendy. Het is een tuin waarin met tot rust kan komen. Strakke tuinen zorgen voor rust en harmonie. De moderne jeugd houdt over het algemeen niet van in de tuin werken. Zij willen uitrusten in de tuin. Hierbij is natuurlijk de vormgeving van de tuin belangrijk. De belijningen moeten allemaal precies symmetrisch lopen. Is dat niet het geval dan geeft de tuin geen rust maar onrust en daar is een tuin niet voor bedoeld.

Opbouw van een strakke tuin

Voor het ontwerpen van een strakke tuin kan men het beste meerdere tuin architecten laten komen en ze allemaal een offerte en een ontwerp laten maken. Je zal vooraf aan moeten geven wat je belangrijk vindt. Wat wil je zeker in de tuin hebben. Ook kan je een bepaalde sfeer oproepen in de tuin. Er zijn personen die graag een strakke tuin willen hebben maar met een uitstraling van de tropen. Ook kan je aangeven wat voor beplanting je graag zou willen hebben. De tuinarchitect weet wat te verwezenlijken is met ons klimaat. Moet een strakke tuin minimalistisch zijn of juist met een weelderige beplanting. De architect zal ook vragen, als er voldoende ruimte is, of u misschien een vijver wilt hebben of een waterval. Is een overkapping gewenst waaronder men later op de avond kan gaan zitten en wanneer het erg warm is verkoeling onder kan zoeken. Wanneer de tuin groot is kunnen er misschien ook meerdere zitplekken worden gemaakt. Ook al heb je een kleine tuin een goede tuin architect weet overal wel raad mee.

Plan en offerte

De tuin architecten maken geheel vrijblijvend, volgens afspraak, een tuinontwerp en de kosten ervan. Wanneer alle plannen binnen zin kan je het beste voor je zelf eerst de plannen goed doornemen. Nodig die tuin architect uit die een planning heeft gemaakt waar je het grotendeels mee eens bent. In onderling overleg kunnen er natuurlijk altijd nog aanpassingen worden gemaakt. Noteer de veranderingen op de offerte en onderteken ze beiden. Dan kunnen eventuele geschillen achteraf gemakkelijk worden opgelost.

Onderhoudsvrije strakke tuin

Bij een strakke tuin die weinig onderhoud vergt zal worden uitgegaan van veel grote vierkante of rechthoekige tegels. Er kan een strakke vijver in worden opgenomen, al dan niet verhoogd. Om de tuin op te fleuren kan men gebruik maken van borders die ook strak moeten worden aangelegd en bloembakken. Een overkapping moet men zien als een verloopstuk van de kamer naar buiten. Daarom zal men ook deze rustig houden maar wel zodanig dat het fijn vertoeven is onder de overkapping. Wanneer er toch nog onderhoud aan de tuin moet worden gepleegd en u ziet dat echt niet zitten, dan kunt u een onderhoudscontract nemen. Hierbij komt de tuinman een of twee maal per jaar alles even snoeien en bijwerken. Op deze manier blijft u tuin het hele jaar door verzorgd.

strakke tuinontwerpen moderne strakke tuin strakke tuinen voorbeelden strakke tuinen met siergrassen strakke tuin ideeen strakke moderne tuin

 

strakke tuinenThere are no comments

Add yours