https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2018/06/Dutch-sprinkles.jpg

Stippen in je interieur: om heel vrolijk van te worden

Stippen in je interieur: de polkadot is niet meer alleen een klassieker voor in de kledingkast! Creëer met wat stippen meteen een speelse en vrolijke sfeer in huis met verschillende kleuren en afmetingen. Benieuwd hoe je dat thuis toepast en hoe dat eruit ziet? Lees dan snel verder!

Al sinds ik me kan herinneren, heb ik een voorliefde voor patronen met stippen. In de tijd van puberale hotmail adressen, bevatte mijn account zelfs het woord ‘stippeltje’! En ook in mijn garderobekast ligt een aanzienlijke stapel kleding met stippen. Dus nu er steeds meer interieuraccessoires verschijnen met een gestippeld printje, loopt mijn bankrekening nog sneller leeg dan voorheen. Zo’n patroon met stippen heet trouwens officieel ‘polkadot’ en is al een tijdje aan een opmars binnen de interieur wereld bezig.

Stippen in je interieur: van fashion naar klok

Een polkadot komt eigenlijk vanuit de fashion, zoals dat wel vaker gaat met interieurtrends. Een polkadot is een dessin van zwarte stippen op een effen ondergrond. Van origine zijn de stippen allemaal even groot en zit er evenveel afstand tussen. De eerste vermelding van de polkadot komt trouwens al uit 1873 en werd gevonden in het Engelse tijdschrift Godey’s Magazine.

Maar net zoals alle trends, heeft ook de polkadot zich ontwikkeld. Het patroon is niet alleen meer te vinden is gelijke afstanden, diameters en kleuren; vooral de wat lossere varianten zijn nu hip. Stippen die op vlekken lijken, verschillende kleuren, hele grote stippen en zelf driehoekjes. Het kan allemaal! En je vindt het patroon ook op de meest uiteenlopende accessoires en woonitems. Van kussens tot servies, van een klok tot een leuk notitieboekje.

Polkadot op de muur

Een van de leukste plekken voor een polkadot, vind ik toch wel de muur of een ander groot oppervlakte zoals de achterwand van een kast. Die stipjes breken zo lekker de effen vlakte en zorgen voor een vrolijke en speelse touch. In combinatie met pastelkleurtjes wordt het geheel wat liever, maar met onbewerkt hout en krachtige zwartwit prints creëer je juist een stoere sfeer. En ben je wel fan van de polkadot, maar vind je het toch net wat te heftig voor in de woon- of slaapkamer? Dan leef je je lekker uit in de kinderkamer!

Benieuwd hoe jij stippen in je interieur kunt verwerken? Ik heb de voorbeelden waarbij ik meteen op ‘like’ of ‘pin bewaren’ drukte, voor je op een rijtje gezet. Wat is jouw favoriet? En zou jij de polkadot in je interieur terug willen laten komen?

Behang met stippen en polkadot patroon
Anouk Dekker 
Klok met stippen en gestippelde kussenhoes
Dutch Sprinkles 
Thuiskantoor met polkadot behang en gouden accessoires
Lust Living 
Servies met polkadot patroon
H&M 
Beddengoed met stippen
Blissful little minds 
Kussens met stippen
Shopstyle 
Polkadot interieur
Hunted Interior 
Pot met stippen
Fall for DIY There are no comments

Add yours