https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2018/01/Cut-ehome-designs.jpg

Ontspannen in je eigen huis: spa badkamer

Kom jij ook zo heerlijk tot rust onder een warme douche of in een groot ligbad? Met een spa badkamer word je nog ontspannender en kun je de drukke dag nog beter van je afzetten.

De inspiratie website Pinterest publiceert ieder jaar een lijst met onderwerpen waar het meest op is gezocht. Handig, want zo kun je best precies voorspellen wat de trends van het komende jaar gaan worden. Wat betreft badkamers is dit heel duidelijk. Iedereen gaat dit jaar voor een badkamer die is geïnspireerd op de spa stijl. Rust, ontspannen en natuurlijke materialen zijn hierbij de 3 belangrijkste factoren om in je achterhoofd te houden.

Druk leven, thuis ontspannen

We zien het steeds meer terug in de trends. Mensen creëren hoekjes en plekken voor zichzelf in huis waar ze even kunnen ontsnappen aan de rust van alle dag. Zo worden slaapkamers steeds sprookjesachtiger, waar je je met een goed boek echt even in een andere (fantasie)wereld waant. En ben jij ook zo fan van die loungeplekjes, waar je gewoon even kunt zitten en verder niets.

Ook de badkamer volgt in deze trend. Na een drukke dag die gevuld is met werken, kinderen, hobby’s, sporten en sociale verplichtingen, heb je een momentje voor jezelf nodig. In een kille, functionele badkamer is dit alleen niet zo wenselijk. Maar met wat hout, groen en de juiste accessoires tover je je badkamer om tot een echte spa. Gewoon bij jezelf thuis.

Hoe pak je zo’n spa badkamer aan?

Je kunt het natuurlijk groot aanpakken en je hele badkamer verbouwen. Mooi verlichte nisjes, meubels van hout, een grote inloopdouche en neutrale tegels. Maar niet iedereen heeft hier het geld of de tijd voor. Toch creëer je met onderstaande tips binnen no-time je eigen spa!

1: Laat je spullen zien

Normaal gesproken berg je je zeepjes en shampoo op in het badkamerkastje. Maar om thuis een spa te maken, mogen deze spullen juist gezien worden! Ga op zoek naar mooie producten waarbij aandacht is geschonken aan de verpakking en zet ze neer op een mooie tray. Of skip de verpakkingen helemaal en bewaar je beauty producten in mooie potjes.

2: Zachtheid

Het idee van een spa is om jezelf eens goed te verwennen. Met een ruwe handdoek gaat dit natuurlijk niet gebeuren. Investeer dus in een paar goede, fluffy handdoeken, hang een lekkere badjas op en zet een paar sloffen neer. Hou het trouwens bij wit textiel. Dit zorgt voor een schone, strakke look.

3: Natuurlijkheid

Waar raak je nu beter ontspannen dan in de natuur? Met dit in het achterhoofd, kun je de badkamer verder decoreren. Zet een paar planten neer, hang een mooi schilderij op, vervang de verlichting en gebruik houten accessoires. Zo is de badkamer niet enkel meer een betegelde oppervlakte, maar een ruimte waar jij je thuis voelt.

4: Geur

Heel belangrijk! Van geuren ontspan je, vooral als je deze kunt associeren met fijne gebeurtenissen. Je kunt het gevoel wat je toen had nabootsen met geurstokjes, geurkaarsen of wierook. Of koop een lekkere olie voor in bad!

5: Opruimen

Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd. Vaak ligt de badkamer vol met föhns, stijltangen, tandenborstels en andere rotzooi. Niet heel bevorderlijk voor het ontspannen. Ruim dus alles op waar jij je aan kan ergeren.

Inspiratie spa badkamer

Ben jij benieuwd hoe zo’n badkamer in spa stijl eruit ziet? Wij verzamelden de beste voorbeelden voor je. Welke is jouw favoriet?


Cute home designs 

The Budget Decorator 

Roomed 

Eigen huis en tuin 

Kabaz 

Wooninspiratie 

Make over

Merrythought There are no comments

Add yours