https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2014/12/verlichting-slaapkamer-voorbeelden.jpg

Slaapkamer verlichting ideeën

Wij hebben een mooi overzicht gemaakt van de slaapkamer verlichting ideeen die wij echt geweldig vinden !!  In deze drukke tijd is je slaapkamer bij uitstek de plek waar je tot rust komt. De juiste verlichting is daarbij onmisbaar. Zet om te beginnen op een rijtje wat je (afgezien van slapen natuurlijk) nog meer in je slaapkamer wenst te doen.

Gebruik je de slaapkamer bijvoorbeeld ook als studeerkamer, dan moet je bijvoorbeeld ook zorgen voor deugdelijke bureauverlichting om bij te werken. Staat je garderobekast en een passpiegel in je slaapkamer? Houd hier dan rekening mee bij het uitzoeken van de verlichting.

Maak een verlichtingsplan

Een goed verlichtingsplan geeft je de keuze tussen sfeerlicht wanneer het kan, en fel licht wanneer je het nodig hebt. Zorg er altijd voor dat je aan het plafond één lamp hebt die de hele kamer direct goed verlicht, ook al gebruik je deze bijna nooit. Dat is handig in bijvoorbeeld een noodsituatie maar ook als je snel iets zoekt. Lees je graag in bed, dan is het prettig als de verlichting naast of boven je bed verstelbaar is. Kom je moeilijk in slaap? Dan is het prettig als de verlichting in je slaapkamer dimbaar is. Door gedempt licht krijgt je lichaam namelijk een seintje dat het tijd is om te gaan slapen. Bovendien geeft gedempt licht ook meteen een romantische sfeer…

Slaapkamer verlichting inspiratie voor iedere stijl

In een landelijke of klassieke slaapkamer dragen schemerlampen met stoffen kappen bij aan een warme, gezellige sfeer. Houd je meer van strak en design? Er zijn ook veel lampen die je direct aan de muur bevestigt. Daardoor houd je eventuele nachtkastjes vrij. Bij een kleine slaapkamer is het verstandig om voor één of twee kleuren te kiezen, dit geeft eenheid en rust. Via social media als Pinterest en op diverse stijlblogs vind je nog veel meer originele slaapkamer verlichting ideeën.

Slaapkamer verlichting ideeën 1 slaapkamer verlichting ideeen Slaapkamer verlichting ideeën slaapkamer verlichting inspiratie verlichting slaapkamer tips verlichting slaapkamer voorbeeldenThere are no comments

Add yours