https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2018/04/Schermafbeelding-2018-04-17-om-10.14.16-1050x1046.png

Binnenkijken: een Scandinavisch monochroom boerderijtje in Noorwegen

Onze lievelingsrubriek op I LOVE MY INTERIOR is toch echt wel ‘Binnenkijken’. We kunnen zo heerlijk inspiratie opdoen bij echte mensen thuis en niet van tot in de puntjes gestijlde foto’s.

Dit keer maken we een uitstapje naar het buitenland, naar Bergen in Noorwegen om precies te zijn. Hier staat het huis van Elisabeth Helle, op Instagram ook wel bekend als @elis_myhome. Zij weet in haar boerderijtje perfect oude elementen met de moderne Scandinavische stijl te combineren. Zelf omschrijft ze haar huis als ‘Scandinavisch monochroom’.

Het is geweldig om te zien hoe ze een warm thuis voor haar gezin heeft weten te creëren en toch oog heeft voor hedendaags interieur. Ben jij ook naarstig op zoek naar een goede balans tussen een gezellig thuis en een woonkamer die zo uit de VT Wonen lijkt te komen? Lees dan even mee!

Hoe zou jij je interieurstijl omschrijven?

“Mijn stijl is toch wel duidelijk Scandinavisch monochroom. Ik gebruik veel – of eigenlijk alleen maar – zwarte, witte en grijze tinten. Daarnaast houd ik veel van de strakke lijnen en luchtige look van het Scandinavische. Die twee elementen passen gelukkig uitstekend bij elkaar!”

“Grijs, wit en zwart kunnen snel saai en zelfs een beetje kil worden. Daarom speel ik zoveel mogelijk met verschillende texturen en stoffen, om toch warmte naar binnen te brengen. Groene accenten vind ik daarbij ook belangrijk, zoals een mooie plant of bloemen.”

Waarom houd je zoveel van Scandinavisch monchroom?

“Daar hoef ik niet lang over na te denken. Door veel wit en strakke lijnen om me heen te hebben, word en blijf ik rustig. Het is verre van minimalistisch, maar wel licht en eenvoudig. De verschillende accessoires van favoriete merken als House Doctor en Kähler en de posters geven het geheel wat meer persoonlijkheid en sfeer.”

Op welk item in huis ben je het meest trots?

“Ik ben ontzettend verliefd op het String kastensysteem, waarvan we er eigenlijk in iedere ruimte wel één hebben staan. Omdat het systeem helemaal zelf in te delen is, kan ik altijd lekker blijven veranderen in huis.”

Wat is het in huis waar je zo van houdt?

“De grote keuken! Deze telt bijna 50 m2 en dient dus ook echt als het hart van ons huis. Hier leven we en draait het om een van de belangrijkste dingen in het leven: eten ;)”

Heb je ook een favoriet plekje in huis?

“Als ik mezelf even terug wil trekken, ga ik altijd naar de hoek van de heerlijke bank in de woonkamer. Met mijn voeten opgetrokken en de Pia Wallen deken over me heen kom ik bijna meteen tot rust.”

Wat is de grootste uitdaging in huis om te decoreren?

“Onze hal blijft altijd een doorn in het oog. Hij is gewoon veel te klein! Nu heb ik hier ook een String systeem opgehangen, waardoor er in ieder geval meer opbergruimte ontstaat. Maar het blijft puzzelen.”
There are no comments

Add yours