https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2016/11/scandinavisch-industrieel-3.jpg

Woontrend gespot: Scandinavisch industrieel

Drie musthaves die je nodig hebt voor een Scandinavisch industrieel interieur.

Een woontrend die de afgelopen jaren ontzettend groot is geworden, is die van het Scandinavisch industrieel interieur. Een Scandinavisch interieur kenmerkt zich door minimalisme en strakke lijnen, met respect voor de natuur. Een industrieel interieur herken je juist aan de robuuste en stoere uitstraling. De twee stijlen zijn dus heel verschillend, maar je kunt ze prima combineren en mixen! Ben jij ook fan van beide woonstijlen? Kun je maar niet kiezen voor één bepaalde look in huis? Dan is een Scandinavisch industrieel interieur perfect voor jou!

In dit artikel lees je de 3 musthaves die je in ieder geval nodig hebt om deze stijl te laten slagen.

Musthave 1: een opvallende tafel van hout

We trappen hier af met een robuuste, stoere tafel van hout. Liever niet te veel afgewerkt, maar juist de gebruikerssporen maken een tafel zo speciaal. Zo’n tafel past prima bij beide woonstijlen. Het hout dat je kent van een Scandinavisch interieur, de doorleefde look van een industriële inrichting.

Een echt Scandinavische tafel met industrieel tintje is gemaakt van donker hout en ziet er strak en modern uit. Wat je ook vaak ziet is dat er metaal verwerkt zit in de tafel; bijvoorbeeld in de poten of het tafelblad. Hoe groter de tafel, hoe meer de tafel opvalt in je interieur.

Musthave 2: een statement lamp

De tweede musthave die je nodig hebt voor deze interieurtrend, is de juiste lamp. Ga bijvoorbeeld voor een oude, grote fabriekslamp of schaf een nieuw exemplaar aan. Zo’n lamp breekt geweldig met de strakke lijnen van je Scandinavische eettafel. Houd je niet zo van die grootste, aanwezige lampen? Een strakke, Scandinavische lamp met details van beton past ook prima!

Musthave 3: designer look stoelen

Het Scandinavische interieur bestaat uit diverse designer items. Heb je een mooie strakke eettafel, dan kun je deze tafel prachtig combineren met enkele designer stoelen. Dit hoeven niet echt dure stoelen van een designer te zijn, maar kunnen ook designer look stoelen zijn. Dit zijn stoelen die eruit zien alsof ze van een specifieke designer af komen, maar eigenlijk namaak designer stoelen zijn. Hetzelfde effect, maar dan met een kleiner budget.

Tip: wil je een wat speelser interieur, dan zet je verschillende soorten stoelen bij je eettafel. Ga hier niet te ver in, maar koop bijvoorbeeld twee stuks van drie verschillende stoelen in dezelfde kleur en in dezelfde stijl. De stoelen passen wel bij elkaar, maar zijn allemaal toch net iets anders. Door verschillende stoelen met elkaar te combineren, maak je jouw strakke interieur net iets speelser.

Shop in deze stijl

MOEBE
FRAME A3
WIT
49.95

HOUSE DOCTOR
EETTAFEL WORKSTATION
MANGO HOUT EN METAAL
1089

HUBSCH
HANGLAMP
ZWART EN HOUT
50.00

HET LICHTLAB
NO.20 PRINTLAMP
WIT
199.00

HOUSE DOCTOR
HANGLAMP VOLUMEN
ZWART
439.00

PUIK DESIGN
OCTRAY
ZWART
29.95

House Doctor
KRUK MODERN
ZWART
195.00

NUR Design
TRAY SMALL
ZWART
27.00

MOEBE
SIDE TABLE
ZWART
199.95
There are no comments

Add yours