https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2018/04/Inredningsdesign2018-04-11-om-11.04.16.png

Een roze interieur kan ook heel mooi, stijlvol en zelfs stoer zijn!

Roze wordt vooral geassocieerd met vrouwelijkheid, zoetheid en kinderkamers. Je ziet meteen suikerspinnen en regenbogen voor je als je aan roze denkt. Maar roze kan ook heel mooi, stijlvol en zelfs stoer zijn in een interieur.

Is roze één van je lievelingskleuren? Mooi! Die van ons ook. Toch zijn we altijd een beetje terughoudend met een roze interieur. Bang om te lieflijk en meisjesachtig te zijn – terwijl dat helemaal niet hoeft, kwamen we achter. Er zijn prachtige voorbeelden van interieurs te vinden waarin roze het heel goed doet. Niet voor niets was millenial pink zo’n ontzettende hype! Om jou ook die laatste centimeters over de streep te trekken, gingen we op zoek naar de mooiste voorbeelden van het gebruik van roze in het interieur. Voor iedere stijl is er wel een bepaald gebruik van roze dat past! Welke is jouw favoriet?

Roze accessoires en details

Heb je een neutraal interieur met wit- en grijstinten? Roze is de ideale kleur om de saaiheid een beetje te doorbreken. Het zorgt voor een prachtig contrast, waardoor je aandacht er meteen naartoe getrokken wordt. En als je meubels en accessoires verder vooral bestaan uit strakke lijnen wordt het zeker niet te zoet in huis, maar wel wat warmer.


Brit.co 

Inredningsdesign 
Urban jungle met roze

Wij houden van groen! Maar weet je wie er nog meer van groen houdt? Roze! Op de een of andere manier werken de kleuren echt prima met elkaar. Verf een muurtje in je favoriete roze tint, zet er een mooi retro of mid-century modern kastje tegenaan en daar weer een heleboel plantjes op en je bent hipper dan hip.


Pinterest 

Westelm 

Syl Gervais 
Stoer roze: combineer met zwart

Zodra je roze met zwart combineert, vervallen echt alle associaties met lieflijkheid. Roze wordt dan juist een beetje rebels, stoer. Het ‘durft’ zomaar de strijd aan te gaan met dat kille zwart; en het werkt! Wil je het allemaal wat neutraler houden en geen zoetigheid in huis? Ga dan voor een roze kleur met grijstinten. Moet het roze juist zorgen voor een sterk contrast met het zwart? Kies dan voor roze met een rode ondertoon, zodat er wat warmte in huis komt.


Pinterest 

Pinterest

Sight Sun Seen 
Goud en roze: gouden combinatie

Beetje kitsch, beetje fout en een beetje jaren ‘30. Maar wat is daar nu mis mee? Met roze en goud kun je die meisjeskamer creëren die je vroeger nooit mocht hebben van je ouders.


Enter my attic 

Home Deco 

Overigens kun je er nog steeds een wat stoerdere look mee creëren. Deze keuken met roze deur, gouden krukken en zwartwit geometrisch behang is to die for.


Sarah Sherman Samuel 
Roze meubels

Waarschijnlijk kun je over een jaar of 2 weer een nieuwe bank kopen, als roze terug bij af en ‘not done’ is. Maar nu vinden we het gewoon heel erg mooi, zo’n roze sofa of stoel. Het doet een beetje denken aan de weelde uit de jaren ‘20 en ‘30.


Wehkamp 

Dutchbone There is 1 comment

Add yours

Post a new comment