https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2014/12/ronde-eettafel-te-koop.jpg

De voordelen van een ronde eettafel op een rijtje

Uit onderzoek is gebleken dat mensen in een restaurant liever aan een ronde eettafel gaan zitten. Maar in huis zie je deze tafel niet vaak voorbij komen. Zonde, want met een ronde tafel kun je juist veel gezelligheid en speelsheid creëren!

Twijfel je of je voor een ronde eettafel moet gaan? Gewoon doen, want deze vorm biedt nogal wat voordelen. Om te beginnen kijk je elkaar allemaal aan, waardoor er een stuk meer gepraat en gelachen wordt. En omdat de tafel rond is, kun je er een stuk meer mensen aan kwijt dan aan een vierkante. Wie er ook blijft eten, een extra stoel is een stuk makkelijker aangeschoven dan aan een vierkante tafel. Heb je trouwens ook al een nagedacht over de veiligheid van een ronde vorm? Omdat er geen hoeken aanzitten, kun je je kinderen met een veel geruster hart rond laten rennen!

Zoals we net al even aangaven: de sfeer aan een ronde eettafel is een prettiger dan bij een rechthoekige tafel. Een ronde tafel brengt namelijk ook ronde gesprekken met zich mee. Dat komt omdat je iedereen goed kunt aankijken en dit maakt iedere conversatie een stuk levendiger. Ga maar eens na: bij een rechthoekige tafel met 6 personen, lopen de gesprekken tussen 4 en 2 personen. Die twee mensen in het midden vallen dan vaak buiten de boot.

Ronde eettafel aankleden

Door middel van de juiste accessoires kan je een ronde eettafel helemaal afmaken qua levendigheid. Hang een leuke lamp boven de tafel, of zet wat accessoires op een rond tableau bij elkaar. Zo kun je vaak en makkelijk van sfeer en styling wisselen. Door de ronde vorm terug te laten keren, zorg je ervoor dat het geheel in één ritme blijft en dit oogt net wat rustiger en prettiger.

Een ronde tafel hoeft trouwens geen ouderwetse of landelijke uitstraling te hebben. Er zijn tegenwoordig vooral veel moderne, strakke eettafels te vinden met een rond tafelblad. Vooral met de poten kun je de tafel op jouw interieur aanpassen. Een stalen onderstel past bijvoorbeeld goed in een industrieel huis en een dunne driepoot staat geweldig in een Scandinavische inrichting.

Ronde eettafel kopen?

Ben je op zoek naar een ronde eettafel die speciaal op maat gemaakt is voor jouw woonkamer? Via Table Du Sud koop je jouw op maat gemaakte ronde eettafel. Je kunt deze online zelf samenstellen of breng een bezoek aan de werkplaats in Leende. Alle tafels worden met de hand gemaakt en zo houden ze de kwaliteit van de tafels hoog.

Tabledusud grote ronde eettafel ronde eettafel design ronde eettafel kopen ronde eettafel te koop ronde eettafel wit Ronde eettafel ronde eettafelsThere are no comments

Add yours