https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2018/02/Emfurn.jpg

Haal die oranje woonaccessoires maar weer tevoorschijn: een retro interieur is hip!

Je moeder of oma heeft vast nog wel iets in de kast staan met zo’n vale oranje en bruine kleur. Of douchen nog in een groene badkamer. Wat ouderwets! Of toch niet?

Die echte retro look, die begint een comeback te maken. Lach dus niet meer zomaar een huis op Funda weg als er een groene badkamer in zit, maar denk er serieus over na om eens een kijkje te nemen.

Retro interieur

Oranje en die andere ouderwetse kleuren zoals mosterdgeel, pastelgroen en – roze zijn terug! Gelukkig niet (altijd) als overheersende kleur, maar wel als accent in je retro interieur. Ook meubels zie je steeds vaker in een retro look. Kastjes van wat donkerder, glad hout en schuine poten, of stoelen en bankjes met afgeronde hoeken en bekleed met fluweel. Deze retro look doet een beetje art deco aan en wij zijn fan!


Emfurn 

Hello Blogzine 

Leforban 

Wat je vroeger ook vaak zag en anno 2018 ook niet meer weg te denken is uit een hip interieur: macaramé muurhangers. Misschien vind je ze nog steeds een beetje ouderwets, maar de patronen, het materiaal en de tint combineren prima met al het groen van je urban jungle.


Etsy 
Retro keuken

Al tijden een droomkoelkast van bijna iedere interieur- en kookliefhebber: een apparaat van Smeg. Vooral de koelkasten van dit merk voldoen helemaal aan de comeback van de jaren ‘50, ‘60 en ‘70. Pastelkleuren, grote verchroomde hendels en de afgeronde hoeken: je waant je meteen in een keuken van tientallen jaren geleden. Maar dan wel met de (milieubesparende) technieken van nu.


SFGirlbyday 

Marie Claire Maison 
Retro badkamer

Ook de badkamer ontkomt niet aan deze retro trend. Ben je op huizenjacht en twijfel je nog over een bod omdat er een groene badkamer uit de jaren ‘70 in zit? Niet doen! Want dit is weer helemaal hip. Het enige wat je nog hoeft te doen is wat moderne, zwarte (design) kranen installeren en nieuwe badkamermeubels kopen en je hebt een hippe, stijlvolle badkamer. En nog authentiek ook!


Welke.nl 

Ook zo’n trendkleur uit lang vergeten tijden: oud en zacht roze. Vorig jaar waren we helemaal in de ban van millenial pink, maar dat ging vooral over meubels en woonaccessoires. Niet persé over hele roze badkamers. Maar dat is aan het veranderen. Zoekopdrachten naar ‘roze badkamer’ en ‘retro interieur’ schieten ineens de pan uit. Zo’n roze badkamer is natuurlijk niet heel tijdloos, maar met zwarte kranen en strak meubilair die best even mee.


Behance 

LA’UM Interiors There are no comments

Add yours