https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2016/01/PVC-vloeren-leggen-e1453924950947.jpg

PVC vloeren: net zo mooi als hout en alle voordelen van vinyl

Het leggen van PVC vloeren is een van de nieuwste woontrends. Iedereen wil een prachtige vloer, maar een echte houten is vaak (te) duur. Je kan dan voor laminaat kiezen, maar heb je ooit al eens gedacht aan PVC vloeren leggen in je huis?

PVC staat voor ‘polyvinylchloride’. De kunststof werd in de 19e eeuw per ongeluk ontdekt, toen een ander materiaal blootgesteld werd aan zonlicht. Pas in de 20e eeuw werd PVC echt in gebruik genomen als basismateriaal. En ondertussen heeft het ook zijn weg naar onze vloeren gevonden!

Is een PVC vloer hetzelfde als zeil of vinyl?

Niet helemaal. De twee vloeren lijken wel wat op elkaar, maar het grootste verschil zit ‘m in het aanleveren. Vinyl koop je in een grote rol, PVC neem je in pakketjes mee naar huis. Eigenlijk kun je het leggen van PVC vloeren het best vergelijken met laminaat: verschillende stroken vormen na het leggen één geheel.

PVC vloeren: de voordelen

Vloeren van PVC zijn vaak net zo mooi als echt hout. Ze voelen warmer en comfortabeler aan dan de meeste hout- of laminaatsoorten en zorgen daardoor voor een aangename sfeer. Het materiaal past zich snel aan de omgevingstemperatuur aan, waardoor je heerlijk op je blote voeten of  sokken door het huis wandelt.

Een van de andere pluspunten van een PVC vloer is dat het ook op vloerverwarming of vloerkoeling gelegd kan worden. Het is super duurzaam, hygiënisch en waterafstotend. Ook is het makkelijk schoon te te houden en bijna niet te onderscheiden van een echte houten of stenen vloer. De buren zullen ook geen last meer van je hebben als je door het huis loopt. Een vloer van PVC is namelijk geluiddempend. Ideaal dus voor in flats, appartementen en bovenwoningen!

Waarom PVC vloeren leggen?

Je krijgt de kwaliteit en waterafstotendheid van vinyl, de flexibiliteit in kleur en design van laminaat en de warme sfeer van een echte houten of stenen vloer in je huis. En dat allemaal voor een stuk lagere prijs dan een ‘echte’ vloer.

Het allerleukste aan het leggen van een PVC vloer in je kamer, is dat je de vloer helemaal aan je eigen stijl aan kunt passen. Er zijn talloze kleuren en stijlen beschikbaar, waardoor je alle kanten ermee op kunt. Houtdesign, steendesign, grind of een fantasieprint, wat maar bij je eigen smaak past. Je kan in elke kamer van je huis variëren, zonder dat je kwaliteit verliest. Je zou zelfs kunnen overwegen om meerdere designs met elkaar te combineren om zo een unieke look te creëren die echt bij jou past!

Dus wil je een mooie vloer hebben in je eigen stijl met een goede kwaliteit? Denk dan eens aan PVC vloeren leggen in je huis.

Flexxfloors – Verkrijbaar bij Wehkamp vanaf €23,22

pvc laminaat leggen

pvc leggen

pvc vloer laten leggen

pvc vloer leggen

PVC vloeren leggen

 
There are 8 comments

Add yours
 1. Sabine

  Welk merk/type is de vloer op foto 3? #durftevragen

 2. Nienke

  Het is inderdaad bijna niet van echt te onderscheiden. En de prijs is een stuk aangenamer.

 3. H. Schaap

  Foto 3 zou ik ook graag willen weten welk type/merk of soort dat is.

 4. Maria

  Ik wil ook graag weten wat het merk/type van de vloer is zowel van foto 2 als foto 3


Post a new comment