https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2018/04/Bloomingville-Wehkamp.png

Een plantenstandaard: musthave voor verwoede plantverzamelaars!

Het zal je niet ontgaan zijn: planten en ander groen in huis zijn (nog steeds) ontzettend hip. Een paar jaar geleden kwam de urban jungle trend onze huizen binnen en voorlopig gaat die niet weg.

Wij zijn blij met die planten die onze huizen bevolken. Het zorgt voor contrast in neutrale en witte interieurs, het voegt wat gezelligheid en warmte toe en het is gewoon gezond. Planten zorgen voor extra zuurstof in huis en zuiveren de lucht, waardoor je beter slaapt en minder snel moe wordt en hoofdpijn krijgt. Alleen maar voordelen dus!

Plantenstandaard kopen

Planten in een simpele pot voegen heel wat toe aan je interieur, maar ze nemen zo veel ruimte in. Vooral als jij een verwoed verzamelaar bent van plantjes in alle soorten en maten. Een oplossing is dan om een plantenstandaard neer te zetten. Op een beperkte ruimte, kun je er dan meerdere kwijt. Ideaal! En naast dat zo’n plantenbak ontzettend functioneel is, is het ook gewoon een originele manier om je verzameling ten toon te stellen. Omdat er zoveel spullen op de grond staan in huis, brengt een plantenbak op pootjes wat luchtigheid in huis.

Verzamel je vetplanten, cactussen, pilea’s, monstera’s en vrouwentongen en zet ze op een mooie manier bij elkaar. Er zijn overigens twee soorten plantenstandaarden of – bakken te koop. De variant waarbij je de plant meteen in zet (een pot of bak op pootjes), of een soort kastje van meerdere verdiepingen waar je mooie potten en vazen samen op rangschikt.

Inspiratie plantenstandaard: kopen of zelf maken?

Je kunt een plantenstandaard natuurlijk bij een van de bekende woonwebwinkels kopen, maar er zijn (makkelijke) DIY’s te vinden. Voor welke oplossing ga jij?


Firm Living plantenstandaard – Te koop bij Flinders.nl (€199)


Hakuun 2 bloempotten met houten poten – Te koop bij Made.com (€69)


Bloomingville plantenstandaard – Te koop bij Wehkamp (Normaal €170, nu €143,20 tijdens de Wannahave days)


Ferm Living plantenstandaard – Te koop bij Scandinavian Design Center (€35) 


Trolley Bergvliet – Te koop bij Woonexpress (€249)


De Rebellenclub plantenstandaard set van 4 – Te koop bij VT Wonen (€59,95)

Een andere optie is om zelf aan de slag te gaan met een plantenbak!

Zo heel veel heb je er niet voor nodig en er zijn heel veel leuke DIY’s te vinden. Daarnaast voegt een zelfgemaakt object echt wat toe aan je interieur. Het is en uniek en heeft een eigen verhaal, net zoals dat ene vintage item dat je in de kringloopwinkel vond.

Enter my Attic

Deze plantenstandaard van Enter my Attic is dubbel zo tof door de bak en de plant. Zet grote planten bovenin in de aarde en een aantal losse potten beneden.

A cup of life


Geef je woonkamer iets meer dynamiek met een bloempot op pootjes. Op ‘A cup of life’ vind je een hele toffe beschrijving waar iedereen mee aan de slag kan. En het zwart contrasteert mooi met het groen!
There are no comments

Add yours