https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2018/04/@jungalow.jpg

Koningsdag 2018: tijd voor een beetje oranje in huis

Onze favoriete maand? April. Bomen en planten worden weer groen, het lekkere weer lijkt echt aan te houden én het is Koningsdag. En dus zijn we allemaal naarstig op zoek naar een oranje outfit die wel flatteus is. Maar waar het qua kleding echt moeilijk is om wat moois in het oranje te vinden, valt dat voor je interieur reuze mee.

Sterker nog, het juiste oranje kan echt voor heel veel vrolijkheid zorgen. Onze vaders en moeders in de jaren ‘70 hadden eigenlijk gewoon een uitstekende smaak! Zelfs zo goed, dat ze uiteindelijk enigszins doorsloegen in hun liefde voor oranje en het een tikje fout werd.

Terug van weg geweest: oranje

Tegenwoordig is oranje weer helemaal terug. Vooral in boho, retro en urban jungle interieurs zie je steeds vaker de kleur van ons Koningshuis terugkomen. Geen wonder: het past ontzettend goed bij planten en maakt het warme houtgebruik in retro en mid-century modern interieurs echt af. Wij snappen dat je wellicht vraagtekens hebt bij het gebruik van oranje in huis. Als je vooral een liefhebber bent van strak design, minimalisme en Scandinavische stijlen, dan snappen we dat eigenlijk wel. De kleur brengt namelijk best wel wat ‘chaos’ naar binnen, omdat het zo contrasteert met andere tinten. Houd je juist wel van wat aparts in huis? Dan weten we bijna zeker dat ook jij oranje gaat omarmen.

Oranje: dit straalt het uit

Zoals je misschien wel weet, bestaat er zo iets als ‘kleuren psychologie’. Klinkt heel zweverig, maar dat is het eigenlijk niet. We zijn van nature geneigd om iets te voelen bij een kleur. Ons brein associeert bijvoorbeeld geel met zowel blijdschap, als gevaar. In het geval van die laatste weten we dus dat we uit moeten kijken bij een wesp en zijn gevarenbordjes vaak geel. Ook oranje is verbonden aan een aantal emoties en gevoelens. De kleur wordt vooral in verband gebracht met energie, vitaliteit, seksualiteit, blijdschap, creativiteit, motivatie, optimisme en een algeheel gevoel van welzijn. Geen wonder dus dat oranje zo populair werd in de vrije jaren ‘70!

Inspiratie voor het gebruik van oranje in huis

Speciaal voor Koningsdag gingen wij op zoek naar de mooiste voorbeelden van het gebruik van oranje in huis. En die hebben we gevonden! Welke is jouw favoriet? En zou jij voor oranje in huis durven gaan? Laat het ons weten in de comments!


Emfurn 

The Jungalow 

SF Girl by bay 

Cush and Nooks 

Domino 

Makeover 

Designclaud 

Maisons du monde There are no comments

Add yours