https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2015/07/olijfboom-binnen-zetten-1-e1437306246361.jpg

Mediterraanse sferen in huis: zet een olijfboom binnen!

Olijfbomen zijn echt geweldige planten. Ze hebben prachtige, grijsgroene bladeren en zorgen voor een gezellig sfeertje. Maar helaas zijn ze moeilijk in leven te houden in Nederlandse tuinen. Oplossing: zet gewoon je olijfboom binnen!

Olijfbomen zijn er in veel verschillende formaten, dus je kunt er sowieso één vinden die bij jouw huis past. Je hoeft ook niet bang te zijn dat heel je woonkamer straks uit olijfboom bestaat, want hij groeit heel langzaam. En nog een reden om voor een olijfboom binnen te gaan: de bladeren zitten ten opzichte van de pot redelijk hoog. Zo ontstaat er een zekere rust, die vooral in Scandinavische interieurs erg belangrijk is!

Ideale boom voor in huis: de olijfboom

Of je een klein flatje hebt of een grote villa, er is voor ieder huis wel een geschikte olijfboom te vinden. De bomen zijn namelijk klein en groeien maar langzaam. Wil je graag een grotere olijfboom, om bijvoorbeeld,een ruimte met een hoog plafond aan te kleden? Dan zul je op zoek moeten naar een wat ouder exemplaar.

Aan alleen een olijfboom binnen heb je natuurlijk niet zo veel. De pot die je erbij kiest, maakt net zo’n groot deel van jouw interieur uit. Grijs of van beton voor een wat koelere look, terracotta voor een mediterraans sfeertje of zorg voor wat extra warmte in huis met een rieten mand.


Homease
Verzorging van een olijfboom

Ben jij ook verliefd geworden op de olijfboom? Dan zul je in huis een plek moeten zoeken waar het licht is. Olijfbomen hebben namelijk iedere dag minstens 6 uur direct daglicht nodig; dat krijgen ze in landen als Griekenland en Spanje ook! Een plekje bij het raam is dus een echte must. Pas trouwens wel op dat de blaadjes niet verbranden door de blootstelling aan het zonlicht.

Een olijfboom kopen

Let er even op waar je de olijfboom koopt. Als deze altijd buiten heeft gestaan, zal hij een shock krijgen als je ‘m meteen binnen zet. Gevolg: de boom laat uit paniek zijn blaadjes vallen en jij zit met een droge, dorre tak in een mooie pot. Wat je kunt doen, is de boom eerst te laten wennen in bijvoorbeeld de schuur of garage. Hier is het maar net wat warmer dan buiten en heeft je nieuwe urban jungle aanwinst net wat meer tijd om zichzelf te ‘resetten’. Vallen er nog steeds blaadjes af? Geen paniek, veel water geven is hier de oplossing. Dan zie je na enkele dagen alweer groene, nieuwe blaadjes verschijnen. Water geven is sowieso een dingetje. De bomen komen oorspronkelijk dan wel uit gebieden waar grote droogte kan heersen, maar daar staan ze wel diepgeworteld in de grond. In een pot is dit natuurlijk niet het geval, ze hebben echt jouw vrijgevigheid en gieter nodig om te overleven. Als het warm is, mag je daarom gerust om de dag wat water bij gieten.

Ook belangrijk: giet in je pot potgrond die speciaal voor mediterrane planten is gemakt. Zo krijgt de boom de juiste voeding en voelt hij zich meer thuis, waardoor hij ook langer blijft leven.

Wil je liever niet teveel omkijken hebben naar je planten? Dan kun je wellicht beter kiezen voor cactussen.

Olijfboom binnen 1 olijfboom binnen houden olijfboom binnen zetten 1 olijfboom binnen zetten Olijfboom binnen olijfboom voor binnen

 

 
There are no comments

Add yours