https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2015/04/meisjes-slaapkamer-voorbeelden.jpg

Meisjes slaapkamer ideeen

Het inrichten van de slaapkamer van een meisje is een hele onderneming. Meisjes slaapkamer ideeen, als ze begint als meisje, heel klein en kinderlijk. Het is de bedoeling dat ze opgroeid tot een jongedame en uiteindelijk een volwassen vrouw wordt, die daarop natuurlijk haar eigen weg kiest, en het huis verlaat. Hoe richt je een slaapkamer in voor een zo veranderlijk meisje?

Kleuren meisjes slaapkamer

Kleine meisjes houden bijvoorbeeld van de kleur roze, maar jonge dames zullen eerder aarde kleuren kiezen met hier en daar nog wat roze randjes of roze rozen. Kleine meisjes worden groot en een slaapkamer heeft ook meer dan een functie.

Daarom kun je een van de muren een schoolborden groene kleur geven. Met wat kleurkrijt of zelfs straatkrijt kun je de schilderkunst van je kleine dochter misschien onder controle houden, ze kan zich lekker uitleven op de schrijfmuur. Ook later goed te gebruiken voor het maken van notities, huiswerk en voor de studie.

Een bureau annex kaptafel

Voor het schrijfwerk zou je kunnen denken aan een kleine keukentafel met een of twee laden.

Kies hiervoor een klassiek model, van hout natuurlijk en in de kleur wit. Daar hoort bijna verplicht de keukenstoel met leuningen voor te staan, die zo mooi past bij je eigen bureau. Naast het bureau, de kaptafel hoort een twee zits bank te staan want vriendinnen moeten natuurlijk lekker, en comfortabel, kunnen komen kletsen.

Tegen de muur komt een spiegel te staan zodat de tafel ook dienst kan doen als kaptafel. Zoek eens naar een van die leuke spiegels met twee zijpanelen, heel handig wanneer ze eens niet zichzelf wil zien.

Het belangrijkste, het bed

Ook voor het bed is hout het aangewezen materiaal. Met een klein potje verf heb je al heel veel variatiemogelijkheden. Koop een bed van goede kwaliteit, het moet echt jaren mee kunnen. Tegen de tijd dat een dochter groot genoeg is om alleen te slapen is ze ook groot genoeg om in een bed voor volwassenen te slapen.

Met een paar stevige houten balkjes, een paar meter glasgordijnstof en wat timmerwerk maak je van een groot bed een sprookjesachtig hemelbed waar het prinsesje heerlijk in kan wegdromen.

Wordt het prinsesje wat groter kun je eenvoudig de gordijnstof opvouwen en bewaren. Er staat dan een bed met een houten frame er omheen. Schroef daar een aantal haakjes in. Handig om allerlei dingen aan op te hangen, kleren, jassen maar ook tekeningen en schilderijen die het verhaal van kleine opgroeiende meisjes vertellen.

meisjes slaapkamer meiden slaapkamer inspiratie meiden slaapkamer ideeen meisjes slaapkamer inrichten meisjes slaapkamer voorbeelden Meisjes slaapkamer ideeen meiden slaapkamer

Picture credits

1+2)Young house love
3)The project girl
4) buzzfeed
5) Oh Joy for Nod
6) „unknown”
7) Flickr
There are no comments

Add yours