https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2017/01/Deze-maand-is-de-Palm-woonplant-van-Februari-4.jpg

Deze maand is de Palm woonplant van Februari

Breng een flinke dosis groen in je huis met deze woonplant van deze maand, de Palm. Als woonplant brengt deze plant een stukje tropen naar jouw huis maar naast dat ze er heel mooi uitzien zorgen ze ook voor nuttige dingen zoals dadels, olie, rotan, suiker en raffia. Er zijn in totaal wel 3000 soorten palmen die voorkomen in Afrika, Amerika, Australie en Azië.

De keuze in palmen is enorm, daarom hebben wij een paar kenmerkende palmen die we aan je willen voorstellen. Deze zijn goed in huis te houden en zien er super gaaf uit.

Rhapis Palm

Deze bamboo achtige palm heeft prachtige bladeren in een waaiervorm. De stelen van deze palm lijken op bamboo.

Caryota Palm

De Caryota wordt ook wel vissenstaartpalm genoemd door zijn kenmerkende afgescheurd lijkende bladeren. Dit zorgt voor een spannend en speels effect.

Cycas Palm

Een echte strandpalm als je het mij vraagt, de bladeren lijken wel veren en staan daarom super goed in huis. Een stevige palm die zowel in klein als groot verkrijgbaar is.

Livistona Palm

De Livistona palm heeft grote bladeren die eruit zien als waaiers. Ze zijn voor een deel vergroeid en lopen als vingers uiteen naar het einde van het blad.

Zijn palmen makkelijk te verzorgen?

Eerlijk? Ja! Maar om een goed advies te krijgen moet je kijken naar de soort palm, de ene soort is makkelijker dan de andere. Hoe dikker het blad, hoe stugger de plant en hoe makkelijk te verzorgen. Palmen met dunne en smalle bladeren zijn kwetsbaarder en hebben dan ook meer verzorging nodig.

Bron Mooiwatplantendoen
There are no comments

Add yours