https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2018/03/Lessthanperfect.jpg

Stijlvolle ideeën voor jouw lente interieur zonder paashazen, kuikentjes en jute

Is jouw huis al klaar voor de lente?

Voel jij je ook meteen wat vrolijker bij de eerste zonnestralen van het jaar? Krijg je weer zin om aan de slag te gaan met klusjes en styling? Wij ook. Dus openden we fluitend onze browser, gingen naar Google, Instagram en Pinterest en tikten in: ‘lente interieur’. En toen klapten we onze laptop weer heel snel dicht. We zagen namelijk vooral veel geel, jute, paashazen, kuikentjes en gespikkelde eieren. In manden en vazen. Niet echt waar we naar op zoek waren.

Lente interieur

Als wij tijdens zo’n zoektocht jammerlijk falen, grote kans dat jij ook niet vindt wat aansluit bij je persoonlijke stijl. Daarom helpen we je een handje. Bij onderstaande foto’s denk je meteen dat het buiten 16 graden is en de eerste knoppen aan de bomen verschijnen. Dat betekent mooie lentetakken in vazen, pasteltinten op strategische plekken en lekker veel fris wit.

Grote vaas en lentetakken

Zet je buffetkast, dressoir of tafel niet vol met mandjes met eieren en stro, of een drukke ‘lentekrans’. Hou het liever simpel en licht. Een grote vaas met daarin een paar grote takken zegt net zo goed ‘het is voorjaar!’ Leuke takken of bloemen om te gebruiken zijn magnolia’s, wilgentakken met katjes, gipskruid, kersenbloesemtakken of de kronkelhazelaar.


House Updated 

Woontrendz 
Moderne lentekrans

Een lentekrans kan overigens best mooi zijn. Maar wel simpel; laat het groen voor zichzelf spreken! Koop bij een hobbyspeciaalzaak een grote borduurhoepel, ga op zoek naar wat (buigbaar) groen en wikkel dat om de hoepel heen. Om het vast te zetten gebruik je wat visdraad of heel dun, wit garen. Wil je wat langer genieten van deze mega simpele DIY? Gebruik dan stiekem plastic bladeren.


Less than perfect life of bliss 

Persialou 
Pasteltinten op de muur

Weinig moeite, veel effect: een lambrisering in een zacht tintje verven. Ben jij niet zo van de pasteltinten? Dan staat een heel lichte, grijsgroene tint (bijvoorbeeld een variant van saliegroen) ook prachtig.


Showhome: binnenkijken bij Daniëlle 
Een kast gedeeltelijk verven

Nog eentje in de categorie weinig moeite, veel effect. Verf een of twee planken van je (witte) kast in een vrolijk kleurtje. Ziet er modern en speels uit en die lentesfeer is er meteen.


Design Milk 
Wissel van kussens

We schreven het al in een andere blog: kussens zijn een ontzettend goedkope en snelle manier om snel van sfeer en stijl te wisselen. Ruil je warme winterkussens in voor wat exemplaren in frisse of zachte tinten, uitgevoerd in linnen of katoen.


Van Mariel  
Urban Nature Culture – Vanaf €27,95 
Bloemen aan de muur, of op tafel

En de belangrijkste bewaren we voor het laatst: bloemen! Een mooie grote vaas op tafel, als poster, of als leuke DIY wall art.


Etsy 

Vibeke design 

Bloompost 

 
There are no comments

Add yours