https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2017/12/Showhome.jpg

Zo stel je last minute de kerst tafel samen

Nog last minute op zoek naar de aankleding voor de kerst tafel? Met een paar kleine decoraties, creëer je snel een kerstige, huiselijke sfeer.

Sommige mensen zitten er al maanden mee in hun hoofd: het kerstdiner. Ben jij dit jaar ook de gelukkige uitverkorene om het bij jou te houden? Met een beetje geluk hebben jullie met zijn allen afgesproken dat iedereen wat maakt, maar je hebt nog steeds verantwoordelijkheid voor de aankleding van de tafel.

Kerst tafel aankleden

Nu zal dat voor de meeste liefhebbers van interieur niet zo’n probleem zijn. Sterker nog: kerst is een mooi excuus om lekker wat geld uit te geven aan nieuwe decoraties. Maar ook al wordt deze post waarschijnlijk gelezen door mensen die bovengemiddeld houden van het inrichten van hun huis, niet iedereen is van de planning. (Oke, we geven toe dat we deze post een beetje voor onszelf hebben geschreven.)

Daarom zijn we zo lief geweest om voor jou op zoek te gaan naar kerst tafel versiering die niet persé een maand duurt om voor te bereiden. Zo’n twee dagen voor het diner begin je hier gewoon eens een keertje ‘s avonds op je dooie gemakje aan en tijdens kerst zelf hoef je alleen maar de complimentjes in ontvangst te nemen. En te gniffelen over opmerkingen als “Jeetje [naam], hier ben je zeker daaaagen mee bezig geweest!”

Een paar kleine tips:
  • Knip takjes uit je kerstboom. Je kunt ze in vaasjes zetten, bij de servetten binden, op tafel leggen. Mogelijkheden te over!
  • Ga even het bos of je tuin in. Ook in december is hier genoeg te vinden dat als versiering kan dienen.
  • Wat heb je thuis nog liggen? Oude kerstballen, lintjes, krafpapier? Maak er gebruik van!
  • Het wordt meteen een stuk chiquer als je het bestek – al dan niet met servet – met een touwtje of lintje bij elkaar strikt.
  • Investeer nog snel even in stoffen servetten, dat maakt zo’n tafel echt helemaal af. En winkels als Bol.com en Wehkamp bezorgen gewoon de volgende dag. Of rij even naar de Action.
  • Heb je geen complete set bestek of servies voor zoveel mensen? Doe dan net of je express met verschillende stijlen gedekt hebt.
  • Kerstmis is het feest van lichtjes. Dus zorg voor kaarsen of leg een lichtsnoer over tafel heen.
  • Wees niet bang om snel nog even wat te DIY’en. Nog een spuitbus met goude verf liggen? En wat oude kandelaars die niet meer om aan te zien zijn?

Volg een, of een paar, van bovenstaande tips op en jouw kerst tafel ziet er uit om door een ringetje te halen. verder nog wat ideeën opdoen, of wil je gewoon graag de tips visueel hebben? Kijk dan ook eens naar onderstaande voorbeelden!


Showhome 

Christmaholic 

Smulders textiel 

Elle Eten 

Wat is jouw stijl 

A cup of life 

Mellaah

Stijlvol styling 

Stripes and walls 

MellaahThere are no comments

Add yours