https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2015/12/decoratieve-kooldraadlamp-1050x590.jpg

Kooldraadlamp led

Op zoek naar een andere lichtbron, iets waar ik helemaal geen zin in had, ontdekte ik tot mijn verrassing de kooldraadlamp led.

Het is al langer bekend, dat vanaf september 2016 geen gloeilampen meer gemaakt en verkocht mogen worden in de Europese Unie, dus het was onderhand tijd om uit te kijken naar andere verlichting voor in mijn huis. Het laatste wat ik wilde is al mijn verlichting vervangen, want ik vind het thuis gezellig zoals het is!

Mijn interieur geef ik wel eens een andere uitstraling door kleine accessoires te vervangen. De ene keer richt ik me op veranderen van kleur en de andere keer het soort accessoire, maar een lamp kies je voor lange tijd. Voor mij is de lamp de basis van mijn woonomgeving. De lamp zelf qua vormgeving is de basis en de verlichting die ik in de lamp gebruik moet sfeer geven. Al jaren gebruik ik hetzelfde type gloeilampen voor een warme uitstraling. Bij de lampen met dimmer kies ik hoge watt en voor lampen zonder dimmer neem ik lage watt. Zo heb ik zowel functioneel licht als sfeerlicht wanneer ik dat wil.

Online wordt de spaarlamp regelmatig geadviseerd als vervanging van de gloeilamp. Deze is wel energiezuiniger dan gloeilampen, maar veel minder zuinig dan ledlampen. Het licht van spaarlampen vind ik niet aangenaam en ze zijn behoorlijk prijzig. De spaarlamp betekent voor mij: weg gezellige sfeer in huis.

Verder kijkend kwam ik bij de kooldraadlamp. Niet geweten, dat er verlichting bestond die op zichzelf al gezellig is. Kooldraadlampen worden verkocht met helder glas en glas met een warme witte kleur (frosted uitstraling). De verlichting komt van kooldraad, wat op verschillende manieren vormgegeven is, bijvoorbeeld in spiraalvorm, kaarsvorm of een aantal rechte kooldraden. Enkele kooldraadlampen hebben zo een leuke vormgeving binnen in de lamp, dat je deze zonder lampomhulsel kunt gebruiken. De lichtbron zelf komt dan geheel tot zijn recht. Kooldraadlampen heb je met en zonder ledverlichting.

Voordelen van ledverlichting vergeleken met gloeilampen: energiezuinig, gaat langer mee, is schokbestendig en de lamp wordt niet heet.

Een ledlamp is duurder, maar waar de gloeilamp 1000 uur meegaat, heeft de ledlamp naar verwachting 20.000 branduren. Op de lange termijn is dit een goede investering. Daarnaast flikkeren ledlampen niet, wat rustiger is voor je ogen.

Met een kooldraadlamp led heb je dus alle voordelen van ledverlichting en de warme uitstraling van kooldraadverlichting.

calex led lampen decoratieve kooldraadlamp kooldraadlamp kopen Kooldraadlamp led kooldraadlamp verboden led kooldraadlamp

Afbeeldingen: inlicht | lifestyle blog | story store | pinterest | brainy days
There are no comments

Add yours