https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2017/08/1-1-1050x709.jpg

De kleurentrend van 2017 is Millennial Pink – maar wat is dat nu eigenlijk?

Waarschijnlijk heb je er al wel over gehoord, het gezien en het gelezen: iedereen in interieurland is helemaal weg van Millennial Pink. Maar wat is dat nu eigenlijk voor een kleur? En hoe gebruik je het in godsnaam in je interieur?

De kleur ‘roze’ is in nogal wat tinten te krijgen. Van een hele licht ‘poederroze’ (denk aan een rode sok die tussen de witte was heeft gezeten) tot super felle fuchsia (hysterisch Barbie roze). Maar op het moment is er maar één tint roze die er echt toe doet: maak kennis met Millennial Pink. De kledingwinkels hangen er vol mee en iedereen die trends rondom interieur een beetje volgt, weet: wat er in fashionland gebeurt, waait ook over naar interieurland.

Maar wat voor soort roze is het nou?

Wil je graag een technisch verklaring: het is roze waar de blauwe tinten zijn uit gehaald. Of poederroze met een beige ondertoon. Of is het toch beige met een poederroze ondertoon?

Om je een beetje een idee te geven, dit zijn objecten die ook Millennial Pink zijn:
  • Frose (bevroren rosé, het populaire drankje)
  • Alles wat in de H&M en ZARA hangt
  • Het bovenste gedeelte van het Grand Budapest Hotel (van de film!)
  • Het roze dat Wehkamp vaak gebruikt in advertenties en het eerste blok van hun webshop

Waar komt het ineens vandaan?

Roze is al een tijdje bezig aan een opmars. Pantone – hét instituut op het gebied van kleuren – benoemde rose quartz als kleur van het jaar in 2015, wat me

teen de terugkeer van roze betekende. Het was echter wel een beetje een meisjesachtige variant van het roze, waardoor het ook niet zo geschikt

was voor interieurs waar ook mannen deel van uit maken.

Maar in de lente van 2017, noemde Pantone de kleur ‘Pale Dogwood’ (wie kiest daar eigenlijk de namen uit?) in hun fashion rapport voor de lente. En dit was precies de juiste tint die het goed doet in combinatie met planten, Instagram filters en kleding voor vrouwen en mannen.

Hoe gebruik je het?

Als je niet genoeg lef hebt om Millennial Pink op een hele of halve muur te slingeren, zijn er nog veel meer opties om toch met deze trend mee te kunnen doen. Denk aan kussens op de bank, een beddensprei of enkele accessoires in de keuken. Zo voorkom je meteen dat een ruimte er uit komt te zien als een meisjeskamer.

Ben je benieuwd hoe het gebruik van roze er toch volwassen uit kan zien? Wij verzamelden ter inspiratie een aantal prachtige voorbeelden van interieurs waarin ‘Millennial Pink’ wordt gebruikt, zonder dat er een ‘Barbie huis’ look ontstaat.

Hoe ga jij Millennial Pink terug laten komen in je interieur?


Bron: Homepolish 

Bron: Pinterest

Bron: Homease 

Bron: Lucigzz 

Bron: Pinterest 

Bron: Syl Gervais 

Bron: Murals Wallpaper 

Bron: Domino Magazine

Bron: One Decor

Bron: PinterestThere are no comments

Add yours