https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2013/12/Mainstreet-Stickholm.jpg

Beperkte ruimte? Met deze tips richt je zonder problemen die kleine slaapkamer in

Wordt je verliefd op een huis omdat het groot is, of omdat de uitstraling en het verhaal erachter zo mooi is? Wij wonen liever in een huis dat ons trek qua sfeer, dan dat we zeeën van ruimte hebben in een dertien in een dozijn woning. Dat betekent ook dat er slim moet worden omgesprongen met de ruimte.

Vaak is het inrichten van de woonkamer in een kleinere woning niet zo’n probleem. Maar slaapkamers, dat is een ander verhaal. De ruimte die je beneden hebt, is op de bovenverdiepingen opgedeeld in verschillende kamers, plus de overloop en de ruimte waar het trapgat zit. Je houdt dus niet heel veel oppervlakte over. En als je kinderen hebt, is het ook geen optie om er een muurtje uit te slopen. Je staat dus voor de enigszins moeilijke taak van een kleine slaapkamer inrichten. Maar geloof ons: dit is prima te doen.

Kleine slaapkamer inrichten

Iedereen die een beetje met interieur bezig is, weet wel dat licht een kamer optisch ontzettend kan vergroten. Dit is dus onze eerste tip: kies voor helderwitte muren en een lichte vloer. Je zult meteen merken dat de ruimte een stuk luchtiger aanvoelt.

Een kleine slaapkamer inrichten begint bij de kleuren: witte muren en witte vloeren doen wonderen voor de lichtinvalAvenue Lifestyle

Daarnaast moet je zoveel mogelijk gebruik maken van het natuurlijke daglicht dat de kamer binnenvalt. Geen zware gordijnen dus, maar liever mooie shutters of een verduisterend rolgordijn. Zo kader je ook het raam zo min mogelijk af, waardoor je geen nadruk legt op oppervlakten.

Meubels in een kleine slaapkamer

Je kunt prima voor een (groot) tweepersoonsbed gaan in een kleine slaapkamer. Mits het past natuurlijk. Houd het geheel luchtig door wit of ander licht beddengoed te gebruiken. En ga voor een eenvoudig bedframe, persoonlijkheid kun je ook toevoegen met accessoires.


Heb je een kleine slaapkamer? Houd deze dan zo wit mogelijk, inclusief wit beddengoed. @decoricasa 

Is de gehele ruimte gevuld met bed? Denk dan in oplossingen. Want je kunt prima opbergruimte onder of boven het bed realiseren.


Een kleine slaapkamer maak je groter door een verhoogd bed te maken met daaronder opbergruimte voor als je spullen.Living in a shoebox 
In een kleine slaapkamer zijn planken boven het bed een absolute must voor de nodige opbergruimte.
Mainstreet Stockholm

Kleine slaapkamer optisch groter laten lijken

We zijn aangekomen bij de beste tip die er bestaat. Zet een grote spiegel (tegenover het raam) neer. Zo sla je twee vliegen in een klap:

1. Doordat de spiegel op de grond staat, lijkt de vloer en dus de oppervlakte groter.
2. Al het daglicht wordt weerkaatst.

In een kleine slaapkamer kan een grote spiegel eigenlijk niet ontbreken. Handig om je outfits te checken én om de ruimte optisch groter laten lijken.VT Wonen 
Moet jij een kleine slaapkamer inrichten? Denk dan eens aan een (schuif)deur met daarop een spiegel!Loving it 

Heb jij nog een niet te missen tip voor het inrichten van een kleine slaapkamer? Deel deze dan met ons op Facebook! Wij zijn super benieuwd!

 

 

 

 

 

 

 

 

 
There are no comments

Add yours