https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2018/01/Where-are-the-Brauns.jpg

De beste kleine keuken ideeën: zo leer je van je kleine keuken te houden!

Heb jij de pech dat de ruimte van je huis nogal oneerlijk verdeeld is? Heb jij een belachelijk grote gang waar je helemaal niets mee doet en moest je keuken daarom op oppervlakte inleveren? Stop nu met jezelf hierover te ergeren, maar omarm die ruimte juist!

Je kan jezelf wel blijven opeten over het feit dat je zo’n kleine keuken hebt dat je er helemaal niets mee kunt, maar daar wordt ‘ie niet groter van. Ook niet mooier. Je kunt beter aan de slag met wat je hebt, dan blijven wensen voor iets wat niet gaat gebeuren. Wij verzamelden de beste kleine keuken ideeën. De ruimte lijkt zo optisch een stuk groter, waardoor je misschien zelfs wel van je keuken leert houden!

1: Kleine keuken ideeën: ga voor een verticaal patroon

Je kunt de keuken visueel een stuk groter maken, door een verticaal patroon op de muur te plaatsen. Die hippe metrotegels mogen dus in de lengte worden geplakt, of in een modern visgraat patroon. Hierdoor wordt het oog omhoog getrokken, waardoor het plafond een stukje hoger lijkt dan in werkelijkheid. Heb je geen tijd of geld om een wand helemaal opnieuw te betegelen? Je kunt ook plakfolie met een patroon gebruiken.


Roomed 

Brico Bistro 
2: Wandplanken

Te veel kastjes aan de muur maken een ruimte al snel benauwd en vol. Haal er daarom een paar weg en vervang deze door wat losse wandplanken. Niet alleen voelt de ruimte een stuk ruimtelijker aan, je kunt ook al je toffe servies, potten en pannen laten zien!


Where are the Brauns
 
3: Lengte creëren met een loper

Voor snel en goedkoop resultaat: leg een loper met een mooi, grafisch patroon op de grond. En voor een andere look vervang je de loper gewoon af en toe.


Alyse Rodriguez 

Eenig Wonen 
4: Bespaar ruimte met krukken

Geen ruimte in je keuken voor een eettafel en stoelen? Je kunt ook een smalle eettafel (of plank aan de muur) nemen en hieronder wat krukken of een bankje neerzetten. Je trekt ze er zo onder uit als je gaat eten, maar tijdens het koken bijvoorbeeld heb je alle bewegingsruimte.


Apartment Therapy
5: Licht!

Waarschijnlijk dé woonregel die iedereen kent: met (natuurlijk) licht maak je een ruimte optisch groter. Dus probeer dat licht zo goed mogelijk uit te laten komen. Je kunt dat het beste doen met materialen die een beetje glimmen, want die reflecteren goed. Dus glanzende kastjes, een mooie metalen lamp, weinig vitrage en misschien een RVS spatwand? Past meteen goed bij de laatste trend: het mixen van verschillende soorten metaal. En nog meer bonus: de keuken voelt met al dat glimmende spul lekker luxueus aan.


Decoist 

Elle Decoration UK 
6: Werk met wat je hebt

Leven in een studio kan soms een beetje moeilijk zijn, aangezien de ruimte waar je slaapt, eet en woont één en dezelfde zijn. Werk daarom met wat je hebt en gebruik de ruimte optimaal. Reserveer geen aparte ruimtes voor verschillende functies, maar integreer alles met elkaar. Hang in de keuken dus gerust je kunst-wand op, maar zet er ook je televisie neer.


Domino 
7: Kijk omhoog

Het plafond en de muren bieden veel potentiële ruimte, dus waarom doe je er zo weinig mee? Schroef wat pannenrekken aan het plafond of de muur en hang hier je pannen aan. Zo bespaar je een hele hoop kastruimte én je kleedt de keuken meteen leuk aan.


Inrichting Huis
 

Pinterest 

Shop leuke design keukenartikelen op Ilovemyinterior.com

Wil je jouw kleine keuken laten stralen met de beste en mooiste design items? Kijk dan eens op Ilovemyinterior.com! Met o.a. Puik Design en Zakkia.
There are no comments

Add yours