https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2016/05/kleine-loungebank-balkon.jpg

Klein balkon inrichten

MOEBE

Met een aantal goede ideeën met betrekking tot een klein balkon inrichten maak je jouw balkon tot je meest favoriete plekje bij je thuis. Met een mooi uitzicht over stad of dorp kun je er uren vertoeven, in het zonnetje of in de schaduw. Zo hoef je je appartement niet uit om de buitenlucht op te zoeken. Lees onze tips aandachtig door en ga vandaag nog aan de slag met het inrichten van jouw balkon.

Balkonmeubels voor een klein balkon

Misschien denk je bij een klein balkon direct aan kleine meubels, maar dat hoeft helemaal niet. Door één grote bank op je balkon te plaatsen en deze te decoreren met kussens in verschillende kleuren creëer je een knusse sfeer op je balkon. Leg er eventueel een lekker warme deken bij en kies voor een wat kleiner tafeltje wanneer daar plaats voor is. Een bistrotafeltje is een optie, maar ook een serveerwagen, een bijzettafeltje of zelfs een mooie houten krat is prima als tafel te gebruiken.

Zorg vooral dat er eenheid ontstaat tussen de verschillende meubels en accessoires die je op je balkon plaatst. Doe inspiratie op via bijvoorbeeld een tuinmagazine of Pinterest voor je aan je balkon metamorfose begint, zodat je precies weet voor welke stijl je gaat.

Planten, sfeerlichten en andere balkonaccessoires

Ook planten mogen overdadig aanwezig zijn, maar kies dan niet voor én een grote bank, én veel planten. Planten in verschillende groottes potten en plantenbakken om een compact tuinsetje heen kan erg leuk staan. Je kunt ook een enkele balkonmuur helemaal volhangen met hangplanten. Dit ziet er niet alleen erg leuk uit, je hebt zo ook meer plaats om je balkonmeubels neer te zetten.

Een balkon met diverse sfeerlichten maakt het vooral ’s avonds gezellig knus. Denk hierbij bijvoorbeeld aan theelichten op de rand van je balkon, een lantaarn aan de muur of het plafond, of een setje kaarsen op je tafeltje. Allemaal mag natuurlijk ook, hoe meer hoe romantischer. Met een mooie lamp of mooie buitenverlichting kun je ’s avonds ook buiten lezen of werken. Denk in de zomer wel aan een muggenkaars wanneer je zoveel licht creëert.

Ten slotte kun je veel woonaccessoires ook gewoon buiten gebruiken: als het maar tegen regen en wind kan! Denk bijvoorbeeld aan vazen, kleden (wel binnenhalen bij slecht weer), mooie schalen en borden. Verder kun je het allemaal zelf invullen: strak, kleurrijk, sfeervol of toch vooral functioneel. Ook met een klein balkon inrichten kun je eindeloos variëren.

balkon inrichten inspiratie

 

balkon inrichten balkon meubels balkon tafel hangen balkon tafel inklapbaar balkon tegels Klein balkon inrichten kleine loungebank balkon
There are no comments

Add yours

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.