https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2017/10/Kapstok-Lumz.jpg

Kies je kapstok: dit zijn de mogelijkheden

Een kapstok is onmisbaar in de hal. Zo blijven je jassen netjes en ziet je hal er gezellig opgeruimd uit. Maar terwijl de één behoefte heeft aan een groot garderobemeubel met plaats voor jassen, schoenen en hoeden, wil de ander juist een compact exemplaar dat precies in dat ene hoekje past.

Zeven verschillende typen kapstokken op een rij!

#1 Compact met haken

De meest gebruikte en praktische kapstok is de compacte variant met haken. Deze past in elke hal en is ideaal om onbenutte hoekjes mee te vullen. Voor een speels effect hang je drie dezelfde exemplaren schuin boven elkaar aan de muur in de hal. De laagste rij is dan voor de kinderen!

#2 Staande kapstok

Dit is het traditionele model; de kapstok uit je favoriete café op de hoek, waar men vroeger met één goede worp de bolhoed aan ophing. Tegenwoordig kun je kiezen uit vintage houtvarianten of staande kapstokken van RVS. Jassen worden mooi rondom verdeeld.

#3 Losse roede

Voor de liefhebber van nette jassen is een roede voor kledinghangers de beste optie: zo blijft je kleding langer mooi en kreukvrij. Half ronde modellen zijn perfect voor in de hoek van de hal, rechte roedes staan rustig en stijlvol.


Bron: HomeDeco 
#4 Decoratieve kapstok

Wie zegt dat een kapstok alleen maar functioneel moet zijn? De modellen van nu zijn vaak zó leuk, dat je een kapstok en wandversiering ineen hebt. Van rijtjes Amsterdamse huizen tot de Skyline van New York, van een propeller tot een fiets, en van een rietstengels tot rennende paarden; het kan allemaal.

#5 Uitvouwkapstok

De uitvouwkapstok is ideaal als je alleen zo nu en dan een jas wil ophangen, bijvoorbeeld in de bijkeuken of op de werkkamer. Dit moderne model neemt nauwelijks ruimte in, ziet eruit als een gezellige wanddecoratie en biedt toch een handige manier om je jassen op te hangen.

#6 Kapstok met hoedenplank

Deze kapstok is vaak compact en toch efficiënt: je kunt er behalve jassen ook hoeden, mutsen, wanten of de riem van de hond op kwijt. Sommige zijn met haken, andere met een roede of zelfs met allebei. Een hoedenplank maakt de kapstok compleet en net wat gezelliger!

#7 Garderobemeubel

Met een garderobemeubel heb je alles bij elkaar: haken of een roede voor je jassen, een hoedenplank voor mutsen, een lade voor je wanten en een bankje om je schoenen op aan te trekken! Je moet er even ruimte voor maken, maar dan haal je wel in één klap sfeer en karakter in huis. Voor welk type jasophanger ga jij?
There are no comments

Add yours