https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2018/04/Apartment-therapy.jpg

Ze zijn er: kamerplanten die ook in donkere huizen zonder problemen overleven

Kamerplanten, urban jungle, botanisch interieur. Het is groen wat de klok slaat in onze huizen. Of je nu een Scandinavische, industriële of landelijke inrichting hebt; kamerplanten maken het geheel af!

Het verzorgen van planten hoeft niet moeilijk te zijn. In principe moet je rekening houden met 4 factoren:

  • Zet de plant in een plantenbak of pot met fatsoenlijke afmetingen
  • Gebruik de juiste potgrond
  • Houd regelmatig die gieter boven je planten
  • Zorg voor genoeg zonlicht

Nu weten de meeste mensen wel dat een plant af en toe water moet hebben. Maar dat zonlicht wordt nog wel eens vergeten. En jij je maar afvragen waarom ieder stukje groen in je huis het niet lang overleeft.

Helaas is alleen niet iedereen gezegend met een lichte woning en overal grote ramen met vrije lichtinval. Betekent dit dan ook dat het onmogelijk is om planten te houden? Nee hoor. Er zijn een hoop toffe kamerplanten die weinig licht nodig hebben. We stellen je even voor:

Sanseveria

Dit is niet alleen de titel van een carnavalskraker, maar ook een daadwerkelijke plant! De Sanseveria is een onvermoeibare plant, die niet al te veel verzorging nodig heeft. Heb jij een donker huis, niet echt groene vingers, maar wil je wel wat natuurlijks in huis? Dan mag de Vrouwentong zeker niet ontbreken in je collectie!


Apartment Therapy 

Handy Gardenings 

Viva Decora 
Dracaena

Vind je een exotische look wel wat? De Dracaena lijkt een beetje op een palmboom én kan best tegen een stootje. Deze plant vindt het namelijk prima om in de halfschaduw te staan, kan goed tegen droge lucht en hoeft niet al te vaak water te hebben.


Leedy Interiors 
Monstera

De naam doet de plant eer aan: de monsterlijk grote bladeren zijn prachtig! Ideaal voor de urban jungle van notoire plantmoordenaars. De Monstera kan namelijk prima in een ruimte worden gezet waar er wat minder licht is. En hij hoeft maar 1 keer per 2 weken water te hebben!


Mango & Salt 
Munt

Dit kruid is lekker in de thee, in je mojito en in Turkse en Marokkaanse gerechten. Daarnaast is het ook een heel gezellig plantje. Maar het is wel aan te raden om munt gewoon in een potje te houden, want het groeit net zo snel als onkruid. En dat is meteen de reden dat het kruid prima in wat donkere ruimtes gehouden kan worden: het groeit overal. Pluspunt: munt verspreidt een heerlijke geur door huis.


Apartment Therapy 

@moooorishh 
Vetplanten

De afsluiter van deze post, maar ook meteen de winnaar. Vetplanten komen in allerlei verschillende soorten in maten en kleuren en qua decoratie kun je er alle kanten mee op. Onder een stolp, als hangplant of in een speels groepje. En naast die grote variëteit, hebben ze maar weinig licht en water nodig. Wat wil je nog meer?


Stijlvol Styling 

Craftgawke

Heb jij nog meer voorbeelden van kamerplanten die weinig licht nodig hebben? Laat het ons weten!
There are no comments

Add yours