https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2016/01/trends-in-wonen-1.png

Interieurtrends

Ben je ook zo benieuwd naar de interieurtrends voor het najaar 2016? Nu is het nog winter. Maar naar de herfst kun je al uitkijken. Het belooft een comfortabele en knusse tijd te worden!

Interieurtrends 2016 : Kleuren

Er is duidelijk meer rust, dat zie je aan de kleuren. Nu de hectiek van crisis en recessie voorbij lijkt, willen mensen rust. Ook thuis. De toonaangevende kleuren volgens Pantone zijn Rose Quartz en Serenity. Je kunt het babyroze en babyblauw noemen. Andere kleuren voor het seizoen zijn kopergoud of oker, aquatinten, poeder- en huidskleuren.

Interieurtrends 2016 : Natuurlijke sfeer

Voor de inrichting van je huis kies je de natuurlijke sfeer. Dat gevoel van buiten neem je mee naar binnen. De houten vloeren zijn nog steeds goed. Maar let op, mat gelakt. De houten vloer heeft een naturel uitstraling, maar ook vinyl mág. Met houtstructuur of een ander natuurlijk dessin. Ook marmer en leisteen zijn prachtige pure materialen die gebruikt worden. In de slaapkamers is tapijt prettig. Daarvoor mogen we kiezen uit natuurlijke kleur als kiezel, leisteen of zand. Tapijt met de zachte zandkleur én het gevoel van een zandstrand is de top! Die sensatie van iets wat prettig voelt zie je meer. In het aaibare gebreide poefje of een intrigerende vorm waar je graag aan voelt. Zelfs het behang mag een betast en geaaid worden.

De kamerplanten zijn echte eyecatchers. Je geeft ze ook een eigen tafeltje zodat de opvallende bladeren tot hun recht komen. Of kies een uitbundig behang met plantenprint als je geen groene vingers hebt. Onderschat de krachtige uitstraling van goed gekozen behang niet.

Interieurtrends 2016 : Ronde vormen in huis

Recht en hoekig, dat zijn geen natuurlijke vormen. Je ziet die vormen dan ook niet in de trendvoorspellingen. Ronde en ovale vormen moeten het zijn. Ze geven je een gevoel van geborgenheid. Zo voel je je prettig thuis. En: we gaan weer cocoonen. Het huis is de plek waar je je rust vindt, waar je veilig en geborgen bent. En de beste kamer voor rust krijgt nu overdag ook meer waardering: de slaapkamer. Hier ontspan je je en kom je tot jezelf.

Wat ook een opvallende ontwikkeling is, is de waardering van authentieke voorwerpen. Inheemse kunst meegebracht van je reizen of ambachtelijke voorwerpen. Dat geeft ook maar weer eens aan hoe persoonlijk je interieur is.

De interieurtrends voor dit najaar: je komt voelt je tot rust komen!

interieur trend interieur trends interieurtrend Interieurtrends trends in wonen 1 trends in wonen woontrends

 

woon trends

Afbeeldingen: Stylizimo | Karwei | Woonhome |
There are no comments

Add yours