https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2017/07/fluweel.jpg

Dit zijn DE interieurtrends voor de herfst en winter van 2017!

Velen van ons moeten nog op vakantie en we zijn nog volop aan het genieten van de tuin en barbecues. Maar of je het nu wilt of niet: de herfst is een stuk dichterbij dan je denkt.

En wanneer de zomer langzaamaan overloopt in de herfst, is het weer tijd om een paar kleine aanpassingen in je interieur te doen. Maar wat zijn nu de trends van het najaar? Wat kun je uit je huis halen en veranderen en wat mag blijven?

Hou vast aan je eigen stijl

Natuurlijk moet je vooral vasthouden aan de stijl waar jij van houdt. Zo straalt jouw huis persoonlijkheid uit. Wij vinden dat je interieur pas écht af is, als je er je ziel en zaligheid in legt.

Gebruik onderstaande trends daarom vooral ter inspiratie!

Dit is het komende seizoen uit

We beginnen met een aantal trends die komend seizoen als UIT worden gezien. Een aantal van jullie zal dit niet leuk gaan vinden, want Instagram en Pinterest staan nog vol met onderstaande stijlen.

Uit: compleet witte interieurs

Houd je meer van kleur? Dan heb je geluk! De compleet witte en grijze interieurs maken plaats voor warme, rijke bruine, zwarte en groene tinten. Heb je wat inspiratie nodig? De bewoners van dit huis zijn voor een compleet groene look gegaan! 

Uit: Marmer

Je hoeft natuurlijk niet je prachtige marmeren aanrechtbladen te gaan vervangen. Die zijn namelijk tijdloos! Maar de trend om echt alles een marmeren look te geven (tafels, muren, lampen, prints voor aan de muur, etc), dat is een beetje voorbij.

Uit: Koperen accessoires

Wat hielden we toch van al die koperen accessoires! Leuke mandjes, kaarsenhouders en theelichten. Maar net zoals rosé goud en marmer, loopt ook de ‘kopertrend’ op zijn einde.

Overigens geen paniek: de échte koperen items, zoals een wasbak, blijven altijd in de mode. We hebben het meer over de overduidelijk neppe, goedkope, koperen accessoires die de laatste tijd de winkels hebben overgenomen.

De komende tijd kun je wel helemaal losgaan met items van messing.

Uit: Saai beddengoed

Is dit ooit echt in geweest? Niet als je naar het beddengoed van bijvoorbeeld SNURK kijkt. Komend seizoen draait het in ieder geval om uitgesproken beddengoed met gekke printjes, warme kleuren en mooi design.

Dit is het komende seizoen IN

Veel van onderstaande trends zie je gecombineerd terug. Denk bijvoorbeeld aan stoelen bekleed met groen fluweel en messing poten, of een bank van groen fluweel.

In: Donkergroen

Buiten kleuren de bladeren dan wel bruin, binnen mag je het lekker groen houden of maken. Vooral keukenkastjes zijn érg mooi in deze kleur. Combineer het donkergroen met hout en leer en accentueer met messing en crèmekleurige items: je interieur is klaar voor de herfst en de winter!

In: Plekjes om te relaxen

Ben je het drukke, dagelijkse leven soms helemaal zat? Dan is er wat interieur betreft goed nieuws voor je! Pinterest staat vol met foto’s van mensen die in huis plekjes creëren om even weg te dromen. Een van de meest logische plekken om zo in te richten is de slaapkamer. Ga voor lichte hemels, kanten gordijnen, comfortabele fauteuils en zachte dekens.

In: Fluweel

Welke stof is er nu rustgevender dan fluweel? De stof voelt heerlijk luxe en warm aan, ideaal voor in de herfst en winter. Als je fluweel combineert met ruwe materialen (onbehandeld hout, gevlochten manden) en gladde metalen en keramiek, voegt het visueel echt wat toe én wordt de ruimte gezellig.

In: Gevlochten texturen

Gevlochten textiel en andere materialen brengen een hoop warmte aan in de ruimte, vooral tijdens de koude wintermaanden. Hang bijvoorbeeld manden aan de muur als eyecatcher, of zet je planten of lampen in zo’n mand. Combineer de ruwe manden met zacht fluweel, grof gebreide stoffen en gladde bijzettafels, spiegels en keramiek.

In: Messing

Zeg maar doei tegen al het koper in je huis en omarm messing! Dit is vooral hip als het is verwerkt in meubels, maar ook accesoires van het materiaal zijn helemaal herfst 2017.

Shop in de herfsttrends van 2017:

Kussenhoes Spots – €20

Beluga Bank House Doctor – €629,95

Moebe Candlelight Messing – €19,95

Kussenhoes cross – €14,95
There are no comments

Add yours