https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2018/01/Design-love-fest-1.jpg

Dit zijn de 10 trends die je in 2018 in de gaten moet houden

We hebben het al eerder over de Pinterest top 100 gehad, maar we kunnen er gewoon geen genoeg van krijgen! Er staat zoveel inspiratie in voor het komende jaar. In plaats van één specifiek detail uit te lichten, schotelen we je nu de hele lijst voor.

Pinterest is hét medium als het aankomt op trends en inspiratie. Iedereen met een hobby of een nieuw te starten project heeft de website wel eens gebruikt ter inspiratie. Met meer dan 200 miljoen gebruikers niet zo gek ook. Iedere dag worden de gaafste afbeelden online gezet waar jij je moodboard verder mee kunt aanvullen. Het is dus best logisch dat de website een gedegen trendrapport van interieurtrends 2018 heeft kunnen maken. Hieronder vind je de 10 zoekopdrachten die procentueel gezien het vaakst bewaard en gepind werden. Welke trends omarm jij dit jaar?

1. Een interieurstijl die je ook in een spa of resort terug vindt

Badkamers die zo lijken te passen in een luxe resort tijdens je vakantie, of meubels gemaakt van rotan. Zoekopdrachten hiernaar gingen met maar liefst 269% omhoog! En wij snappen wel waarom; waarom zou je alleen ontspannen op vakantie, als dat ook prima thuis kan?


Cute home designs 
2. Metalen

Metalen vullen kleuren aan. Je kunt er een saai huis net wat extra uitstraling mee geven. Hou je van groen en planten? Met goud, koper en messing wordt het allemaal net wat spannender. In 2018 mag je trouwens nog verder gaan, want het is oké om metalen te mixen. Kon een combinatie van zilver- en goudkleurig vorig jaar écht niet, nu mag je hier naar hartelust mee spelen. Foto’s met als onderwerp ‘mixed metals’ werden 423% vaker bewaard vorig jaar.


Design love fest 
3. Terrazzo

Dit vergeten materiaal uit de jaren ‘30 dat vooral voor vloeren werd gebruikt, is weer herontdekt. Nu echter ook als patroon voor op het behang, of in keramieken vazen en potten. In Nederland wordt terrazzo ook vaak aangeduid als granito. Het materiaal werd +316% bewaard.


Ferm Living Terrazzo Behang – €72 

4. De vijfde muur

Een plafond waar iets gebeurd, wordt ook wel de vijfde muur genoemd. En het kan de uitstraling van de gehele kamer veranderen. Of je het nu doet met een gewaagd behangetje of met een felle kleur verf, het ziet er vernieuwend en spannend uit. Deze manier van decoreren werd +316% gepind.


VT Wonen 
5. Ingelegde tegels en accessoires

Wordt weer helemaal hip dit jaar! Hoe we dat weten? Afbeeldingen waarop werd gezocht met ‘bone inlay’ werden +131% bewaard.


Shop Style 
6. Visgraat patronen

Een van onze favorieten als het op vloeren en tegels aankomt! Een speelse, maar toch traditionele uitstraling die je zo modern als je zelf wilt kunt maken. Denk aan grijze vloeren, of metrotegels op de muur in een visgraat patroon. Gebruikers pinden de zoekopdracht ‘visgraat patroon’ +131%.


Homease 
7. Statement deuren

Waarom zou je je deur saai en grijs houden, als je er ook je persoonlijkheid mee kunt laten zien? Het is de nieuwste trend om je deur een fel kleurtje te geven en je gasten vrolijk te verwelkomen. Er werd meer dan 121% gezocht en bewaard op deze trend.


The design files 
8. Planten met een patroon

Kamerplanten blijven nog wel even te zien in ons interieur. Niet alleen staat het geweldig bij allerlei soorten stijlen, het is ook nog eens gezond. Maar er is wel een verschuiving te zien in het soort planten dat we in huis halen. Opgeslagen afbeeldingen in de categorie ‘patterned plants’ gingen +533% omhoog!


Igorjosif 
9. Grote wall-art

Hou het niet bij een kale muur in 2018, maar doe er iets verassende mee. Hang een grote poster op, ga voor een gewaagde strook behang of zoek naar een mega grote muursticker. Mensen bewaarden ‘big wall art’ +637% in 2017.


Make over 
10. Salie

Gebruik salie als de nieuwe neutrale kleur om je kamer wat rustiger te maken. De kleur werd +170% bewaard.


Ikea There are 2 comments

Add yours
  1. Sjaak

    Vraagje:

    Ik hoor vaker over electrische kranen. Hier hoor ik ook vaak zowel positieve als negatieve zaken over. Gezien ook dit iets normaals begint te worden in de toekomst, vraag ik mezelf af als dit wel goed is.
    Kan er hier wat aandacht aan worden besteeds en met name op de negatieve effecten?

  2. Emmen

    ! van de trends die wij nooit meer mogen vergeten is die van de natuur. Klimaatsverandering is een groot opkomend probleem. Onze huizen, en de inriching daarvan moeten wij ook altijd daarop afstemmen. Voorkom het ergste. Maak jezelf klaar voor wat onverwacht kan aankloppen.


Post a new comment