https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2015/11/kerstdecoratie-op-tafel.jpg

Inspiratie: kerst tafeldecoratie

Kerstmis is een feest om naar uit te kijken. De echte ‘christmaholics’ beginnen al rond deze tijd met het zoeken naar de juiste kerst tafeldecoratie. Kerst draait dan wel om het samenzijn met vrienden en familie – je kunt het saamhorigheidsgevoel tijdens de feestdagen best een handje helpen door je interieur er op af te stemmen.

De gedachte dat alleen een kerstboom de echte kerstsfeer in huis kan halen, is al lang op zijn retour. Je hebt echt niet persé een volledig opgetuigde (kunst)kerstboom nodig om het gezellig te maken in huis. Met de juiste kerst tafeldecoratie kom je ook al een heel eind! Gelukkig maar, want het is best een gedoe ieder jaar; de hele woonkamer verbouwen om voor een maandje een boom in je kamer te hebben staan de constant naalden verliest. Om nog maar niet te spreken van dure ballen die kapot vallen omdat de kat weer eens te enthousiast was.

Kerst tafeldecoratie

Je ouders hadden ze misschien wel op tafel staan: van die gezellige en natuurlijke kerststukjes met lintjes, hulst en dennenappels. Gelukkig heb je tegenwoordig een eigen huis en hoef je nooit meer van dit soort stukjes en kransen aan te schaffen. Er zijn heel wat hippere manieren om je tafel sfeervol aan te kleden. Onze favoriet: een kersttak boven de tafel. Zo staat er geen boom in de weg en ligt er ook niet te veel troep in de weg op tafel zelf. Zet nog een mooie tray of schaal gevuld met kaarsen neer en je huis is kerstproof.


Bron: Neptune
Andere ideeën voor kerst tafeldecoratie

Er zijn zoveel ideeën! Wil je het jezelf gemakkelijk maken? Vul een mooie vaas met kerstballen in de stijl van je interieur en zet er een tray met (kerst)kaarsen bij voor de warmte en sfeer die bij Kerstmis hoort:

Bron: Crate and Barrel

Leg een mooie loper over de lengte van je tafel en arrangeer hier een paar mooie takken bij die je hebt gevonden in het bos. Wat hippe, moderne ballen erin en een minimalistische kandelaar zorgen voor een strakke look, die door de takken toch warm aanvoelt:


Bron: Home and Garden

Bron: Scrappy Chick

Heb je geen grote tafel en moet je deze snel weer leeg maken, bijvoorbeeld als jullie gaan eten? Dan is het een idee om ergens een mooie, houten plank te scoren en hier wat kandelaars en theelichthouders op te zetten. Overdag heb je dan plezier van brandende kaarsjes en tijdens het diner zet je deze plank gewoon even op een andere plek:


Bron: Elle

Bron: Pinterest

Bron: Pinterest

Natuurlijk mogen lichtjes niet ontbreken tijdens Kerst. Vooral voor mensen die geen religieus gebaar meer verbinden aan deze tijd van het jaar, is het vooral het feest van het licht. Het zijn de donkerste dagen van het jaar en we zoeken graag weer even de warmte en gezelligheid bij elkaar op. Geen plek voor een kerstboom met lampjes? Je hebt tegenwoordig strengen met lichtjes in alle soorten, maten en kleuren. Leg zo’n streng gewoon in het midden, bijvoorbeeld over zo’n loper, en voilà: sfeer, warmte en lichtjes:


Bron: Little Few

Bron: Pinterest

 

 

 
There is 1 comment

Add yours
  1. Hilde

    Wauw, wat een prachtig gedekte tafels!! 🙂


Post a new comment