https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2017/11/1-1.jpg

Inspiratie: een wit interieur is helemaal niet saai!

Een opgeruimd huis, zorgt voor een opgeruimd hoofd. En hoe creëer je die ultieme opgeruimde en ‘clean’ look? Met een compleet wit interieur!

Een compleet wit interieur hoeft echt niet saai te zijn. Tenminste, niet als je het goed aanpakt. Spelen met texturen, materialen, patronen en verschillende stoffen: dit zijn allemaal elementen waarmee je extra dimensie aan je interieur toe kunt voegen. Weet je nog niet zo goed hoe je dat aan moet pakken? Wij verzamelden een aantal tips, zodat jij straks gewon die stap naar een ‘all white interior’ durft te maken!

Materialen en verschillende tinten wit

Mensen die niets met interieur of mode hebben zullen ons wel voor gek verklaren: maar er bestaan dus echt heel veel verschillende soorten wit! Als je gaat voor een compleet wit interieur hoef je je echt niet perse te richten tot één soort wit. Combineer! Eierschaal, crème, helder wit, linnen, satijn. Door verschillende soorten wit samen te voegen, vermijd je het gevaar dat je huiskamer er als een ziekenhuis uit komt te zien. Je voegt nog meer warmte toe door de verschillende soorten wit in warm textiel terug te laten komen. Grof gebreide dekentjes, gehaakte kussenhoezen, schapenvachtje, vloerkleden, plaids, gordijnen, de poef, een stoffen bank. Er is echt heel veel mogelijk!

Kijk naar Scandinavië: gebruik hout en groen

Een van de kenmerken van een Scandinavisch interieur? Veel wit, een opgeruimde look én hout. Hout hebben ze in die landen in overvloed en de Scandinaviërs gebruiken het ook. Het breekt zo lekker met het wit, je haalt wat natuurlijks in huis en het geeft een bepaalde warmte af. Wees dus niet bang om die mooie houten balken aan het plafond gewoon kaal te laten, of de vloer op te schuren. Ben je niet gezegend met een oud huis? Laat het hout terugkomen in een gave bijzettafel of enkele accessoires. En die natuur en warme kun je ook prima terug laten komen door wat mooie groene planten in (witte) potten neer te zetten!

Een beetje zwart mag best

Het ultieme contrast! We schreven er al eerder over en we zijn het er nog steeds mee eens. Wit en zwart met elkaar gecombineerd geeft een minimalistische indruk, is tijdloos en prima te combineren met allerlei accessoires. Zwart te kil? Dan kun je er ook voor kiezen om een andere tint of materiaal vaak terug te laten komen. Wat dacht je van zachtroze, zilver of messing/goud?
There are no comments

Add yours