https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2014/11/slaapkamer-industrieel-2.jpg

Industriele slaapkamer

Een industriele slaapkamer is heel populair, maar wat of hoe is “industrieel” nu eigenlijk?

De omschrijving is best makkelijk. De industriële stijl is gebaseerd op fabrieken. Daardoor komt deze stijl ruw, kil maar vooral heel stoer en dominant over. Daarom spreekt deze stijl vooral jongere mensen aan.

Deze stijl pas je best toe in grote open ruimtes. Hoe kan je jouw slaapkamer industrieel inrichten? De muren kan je wit verven, zodat deze zeer strak lijkt. Maar het beste is een betonnen muur of een onbewerkte bakstenen muur. Voor de vloer kan je kiezen voor een betonnen versie, maar ook voor een houten of gietvloer. Deze 3 verschillende soorten passen perfect in het plaatsje van een industriële slaapkamer! Je zal wel een overheersende sfeer verkrijgen maar dit is een typisch kenmerk van de industriële stijl!

Slaapkamer industrieel

Vergeet ook niet leuke decoraties toe te voegen aan de slaapkamer om het geheel volledig af te werken. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een metalen tafeltje of industriële lampen.

Je kan ook werken met leuke kleuraccenten om de inkleding iets warmer te krijgen. Kies dan voor felgekleurde kussentjes, of dekens. Een metalen boekenkast zal de uitstraling van je slaapkamer verbeteren. Metaal is ook een typisch kenmerk van deze stijl, omdat dit stoer is.

Deze stijl dan voor sommige vrouwen wat te ruw of hard zijn omdat het kan lijken dat je slaapkamer niet afgewerkt is. Dit probleem kan je oplossen door gebruik te maken van enkele moderne elementen. Verf je betonnen muur met een zachte kleur bijvoorbeeld beige. Zo blijft het het ruw karakter van de muur behouden maar verzacht je de uitstraling door de kleur aan te passen. Enkele kamerplanten kunnen de koelheid van de industriele slaapkamer verminderen.

Industriele slaapkamer 1 Industriele slaapkamer 2 Industriele slaapkamer slaapkamer industrieel 1 slaapkamer industrieel 2 slaapkamer industrieel 3 slaapkamer industrieel 5 slaapkamer industrieelThere are no comments

Add yours