https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2017/02/industriele-inrichting-woonkamer-5.jpg

Industriële inrichting van de woonkamer

De laatste jaren zien we onze Instagram vol staan met industriële inrichting. Deze stijl is simpelweg niet meer weg te denken uit de woonwereld.

Industrieel design is praktisch, eenvoudig en prima toe te passen in iedere woonkamer. Twijfelde je nog over deze look? Niet doen en ga lekker experimenteren met een industriële inrichting in de woonkamer!

Ruwe materialen

Wil je een industriële inrichting voor je woonkamer, dan is één ding zeker: de ruimte krijgt een stoere uitstraling. Dat komt met name door het materiaalgebruik. Alles dat terug te vinden is in een industriële interieur, is namelijk robuust, groot en praktisch.

Er worden ruwe materialen gebruikt en dat geeft een prachtig effect. Ga voor een paar grote meubels die lekker veel aandacht vragen, zoals een mooie leren bank waar je met het hele gezin op kunt zitten. Of wat grote stoelen in een donkere kleur. Wees ook niet bang om meubels met staal in je woonkamer te zetten, zoals een eet- of salontafel.

Het gebruik van staal maakt je industriële look helemaal af! Heb je nog een oude lockerkast of metalen kist staan? Gebruik deze! Het geeft niets als de items de tand des tijds niet helemaal goed doorstaan hebben, want dit voegt juist wat extra robuustheid toe.

Van zwart tot koperkleur

Ook het kleurgebruik is belangrijk in een industriële inrichting. Je doet er goed aan om in de woonkamer kleuren te gebruiken als wit, grijs of zwart. Ook bruin misstaat zeker niet in een industriële woonkamer. Heb je een muur van bakstenen? Helemaal goed, want zo’n muur zorgt voor nog meer rauwheid, wat perfect past bij de industriële look.

Vind je het qua kleuren toch een beetje te strak? Kies er dan voor om een fellere kleur te gebruiken voor wat afwisseling. Een koperkleur past met name perfect bij deze woonstijl, bijvoorbeeld op een paar mooie grote lampen. Zo maak je de perfecte combinatie van functionaliteit en styling.

Is het nog steeds wat te kil voor je? Schaf dan wat grote potten aan en zet hierin een aantal grote planten als blikvangers. Groen in je huis zorgt altijd voor wat warmte en een natuurlijke uitstraling, zonder dat het ‘wollig’ wordt.

Een van de belangrijkste elementen: de vloer

Met de vloer kun je de gehele uitstraling van je interieur veranderen. Ga je voor een industriële look? Dan past daar de betonlook perfect bij, bijvoorbeeld als gietvloer. Hiermee straalt de ruimte kracht en minimalisme uit. Er wordt vaak gekozen voor een betonlook gietvloer, omdat deze heel strak in de woonkamer ligt.

Lichtgrijs is mooi, maar vandaag de dag kun je kiezen voor een heel pallet aan kleuren als het gaat om gietvloeren. Is de rest van je industriële interieur al erg strak en wil je met de vloer de ruimte niet nog cleaner maken, dan kun je ook gaan voor een houten vloer. Zo houd je nog steeds dat stoere tintje, maar breng je ook wat warmte in huis.

Een bruine leren bank zoals deze van arflex.it wordt alleen maar mooier, via vtwonen.nl.
Deze perfecte indeling van een industriële woonkamer is van belle-imaging.com.
Een ruwe houten tafel past goed in een interieur met een industriele woonstijl. Bron: homedesignideas.eu
Super tof zo’n stenen muur in je interieur. Bron: modularclayproducts.co.uk
Deze gave loft in Eindhoven is een top voorbeeld van een interieur met een industriële uitstraling. Bron: everythingelze.com
Super gaaf zo’n stalen trap in een huis vol industrieel. Bron: homester.com.ua
Deze stoere stalen kast van Gigameubel.nl past heel goed in een industriële woonkamer.
Niet alleen ruw maar ook zo’n strakke vloer zoals deze gietvloer van Caro-Kooijman via welke.nl.There are no comments

Add yours