https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2015/11/slaapkamer-industrieel.jpg

industrieel landelijk interieur

Wanneer je houdt van een industrieel landelijk interieur dan ga je voor de kleuren wit, zwart, grijs en bruin. Een industriele stijl wordt gekenmerkt door een stoere en robuuste inrichting. Een stijl die past bij mensen die van soberheid houden en geen poespas in hun huis willen. Grote robuuste zitmeubelen van leer en mooie houten kasten met metalen details is een van de dingen die passen bij deze stijl. De wat vlakke tinten kunnen afgewisseld worden met een paar accessoires in één felle, spannende kleur.

Gietvloeren van beton zijn helemaal hot in een industrieel interieur. Maar ook eikenhouten planken kunnen heel goed toegepast worden. Deze geven net een iets warme inbreng in je woonkamer. Materialen die gebruikt worden in een industrieel landelijk interieur zijn metaal, beton, hout en canvas. Er worden geen hele vrolijke dessins gebruikt in deze stijl maar wel grafische printen zoals letters, typografieën en en stempels. Metalen trappen en stellingkasten worden vaak toegepast in een industrieel landelijk interieur. Vormen zijn strak en pragmatisch.

Industrieel landelijk interieur

Een industrieel landelijk interieur is heel toepasbaar en goed te combineren met andere stijlen. Het is niet nodig om in een oude fabriek of school te gaan wonen om de industriesfeer in huis te krijgen. Het ligt aan de vormen en materialen die gebruikt gaan worden.

Metaal

Metaal is een van de kenmerkende materialen voor een industrieel interieur. Dit hoeven echt geen grote metalen kasten te zijn maar kan ook subtiel aangebracht worden door bv een stoel op stalen poten een plek te geven. Dit staat stoer en geeft een prima accent aan deze stijl.

Bakstenen muur

Industriële panden zijn vaak voorzien van bakstenen muren. Wanneer je een huurhuis hebt kun je niet zomaar gaan breken maar zou je als alternatief een behang op je muur kunnen plakken met een print van baksteen. Best wel mooi en veel goedkoper!

Fabriekslampen

Oude fabriekslampen horen echt bij een industrieel interieur. Deze lampen zijn behoorlijk prijzig. Als alternatief kun je is rond gaan kijken in een kringloopwinkel. Vintage is nog heel vaak te vinden op tweedehandsmarkten en winkels, maar wordt wel een stuk goedkoper aangeboden.

Warm hout

Pas op dat je industriële woonstijl niet te kil en koud gaat overkomen. Door hout te gebruiken wordt dit probleem opgelost. Hout heeft een warme uitstraling en bijvoorbeeld een oude eikenhouten vloer heft de kilte op.

industrieel wonen industrieel interieur kenmerken industrieel landelijk interieur industrieel wonen inspiratie industrieel woonkamer interieur industrieel modern industrieel interieur slaapkamer industrieel woonkamer industrieel

afbeeldingen: theultralinx | Chiara-stella-home |
There are no comments

Add yours