https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2014/10/indirecte-verlichting-woonkamer.jpg

Indirecte verlichting

De indirecte verlichting in de woonkamer wordt bepaalt door de stijl die wordt gebruikt. Is het een moderne inrichting of juist een klassieke inrichting? Ook de functie die een woonkamer moet vervullen bepaalt de verlichting. We kunnen gebruik maken van drie verschillende verlichtingssoorten. We maken een onderscheid in: directie verlichting, indirecte verlichting en sfeer verlichting. Bij elke soort verlichting kan een speciale armatuur worden gebruikt.

Indirecte verlichting woonkamer

Een directie verlichting in een woonkamer moet worden toegepast in het leesgedeelte. Directe verlichting kan door een hanglamp, vloerlamp of spots worden verwezenlijkt. De verlichting moet zo zijn dat het niet vermoeiend is voor de ogen tijdens het lezen. Het is daarbij ook wenselijk dat de verlichtingsbron gemakkelijk te richten is. Ook worden directie verlichtingsbronnen vaak ingezet om bijvoorbeeld schilderijen aan de muur te belichten.

Indirecte verlichting plafond

Deze verlichtingssoort brengt de verlichting via weerkaatsing op een oppervlak in de kamer. Het maakt over het algemeen het plafond en wanden groter. Het kan worden bereikt door verschillende armaturen toe te passen. Bij een indirecte verlichting heeft u praktisch nooit last van een schaduwvorming. Deze verlichtingssoort wordt vaak gebruikt bij vloerverlichting of wandlampen. Het licht zal bij deze lampen omhoog schijnen. De indirecte verlichting kan ook als decoratie worden toegepast.

Indirecte lichtbron

Deze verlichtingssoort wordt gebruikt wanneer de sfeer in een woonkamer moet worden verhoogd. Het licht wordt hierbij naar kanten verspreid. Dit wordt over het algemeen bereikt door bij de verlichtingsbron een glazen of een stoffen kap te gebruiken die de verlichtingsbron omsluit. Het licht wordt hierdoor gefilterd en zal zich egaal door de ruimte verspreiden. Deze lichtsoort brengt gezelligheid in de woonkamer. Deze lichtsoort kan als decoratie worden gebruikt. U moet wel met de inrichting van de verlichting er rekening mee houden dat hoe diffuser de verlichting is hoe minder licht u heeft. Er ontstaan ook praktisch geen schaduwpartijen die je wel hebt bij indirecte verlichting.

 

indirecte badkamer verlichting indirecte verlichting plafond indirecte verlichting slaapkamer indirecte verlichting woonkamer indirecte verlichtingThere are no comments

Add yours