https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2017/12/img_8496-1050x1753.jpg

Ikea hack: tover een Hyllis stellingkast om

Nog steeds op zoek naar die perfecte stellingkast voor een schappelijke prijs? Helaas vind je deze niet zo snel. Maar er is een oplossing met deze slimme Ikea hack.

Ken je die Hyllis stellingkasten van de Ikea? Ze zijn maar €12,95 per stuk en erg handig voor opslag in de keuken, op het balkon, in de garage. Maar ja, ze zijn wel érg gewoontjes. Tijd voor een update!

Ikea hack: Hyllis stellingkast met goud en marmerlook

Niets zo saai als een kast met drie plankjes en een rvs look. Gelukkig is deze kast erg eenvoudig op te leuk voor een paar euro. Zo heb jij voor een paar tientjes een unieke kast.

Dit heb je nodig:
 • Hyllis stellingkast (€12,95)
 • Plakfolie in marmerlook
 • Gouden spuitverf
 • 4 planken (de bovenste plank heeft een iets andere maat)
 • Schroevendraaier
 • Klemmen
 • Boor
 • Plamuurmes
Dit ga je doen:

Stap 1: Zet de stellingkast in elkaar met behulp van de Ikea handleiding. Verplaats jezelf vervolgens naar een goed geventileerde ruimte, het beste ga je gewoon in de tuin staan. En begin met sprayen! Zorg dat je echt ieder hoekje bedekt, anders zie je straks het metaal erdoor. De meeste spuitverf is erg snel droog, dus kan de tweede laag er zo op.

Stap 2: Als de kast staat te drogen, kun je verder met de plakfolie. Dit is echt zeer eenvoudig: haal het beschermlaagje er een stukje af en leg een stukje folie op de plank. Dan trek je voorzichtig de rest van de beschermlaag omlaag, terwijl je de folie op het hout aandrukt. Een beetje zoals je een pleister bij iemand zou opplakken! Met een plamuurmes krijg je het beste resultaat.

Stap 3: De kast droog en de planken bedekt? Dan kun je er een geheel van maken. Draai de schroeven wat losser en leg de onderste drie planken op de metalen planken. Vervolgens draai je de schroeven weer strak aan. Ze klem je de planken vast tussen het frame.

Bij de bovenste plank komt wat boorwerk kijken. Leg het hout op zijn plek en zet voorlopig even vast met wat klemmen. Boor vervolgens in het midden van de plank drie gaatjes. Niet helemaal door het metaal heen, maar ver genoeg om er een schroef in te krijgen. Met de schroevendraaier kun je nu ook de bovenste plank vast zetten.

En voilà!

Je hebt voor een paar euro een geheel unieke kast! Goud en marmer zijn trouwens natuurlijk maar gewoon een voorbeeld. Denk ook aan (mat)zwart, bloemen, mint, koper, driehoekjes, stippen, turquoise… Wat jouw lievelingskleuren, patronen of stijl ook is!

Heel veel andere mensen gingen je al voor met de Hyllis stellingkast van Ikea. Soms door ze gewoon origineel te gebruiken op een verassende manier, soms enkel met een likje verf en soms helemaal ‘gehackt’. Wat is jouw favoriet?


Jthiim

Real Happy Space

49kvadrat

Pinterest

Enthralling Gumption

Marianne Margraff
There is 1 comment

Add yours
 1. Claudia

  Hi, wat een super idee! Mag ik vragen waar jij die gouden spuitverf hebt gekocht?
  Gr. Claudia


Post a new comment