https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2016/02/IKEA-Hack-DIY-Kledingrek-1.jpg

De perfecte IKEA Hack: een DIY kledingrek!

We zijn allemaal dol op de producten van IKEA: het kost niet veel, de meubels zijn van redelijke kwaliteit en het ziet er gewoon goed uit. Minpuntje: in ieder huis staat wel een item van IKEA. En zo verliest je inrichting al snel persoonlijkheid.

Gelukkig bestaat er tegenwoordig zo iets als de IKEA Hack. Die zullen trouwens altijd wel hebben bestaan, maar nu kun je ze heel makkelijk via internet opzoeken! En dat scheelt jou weer een hoop denkwerk.

Voor ieder item een IKEA Hack

Een IKEA Hack is heel simpel. Men neme een item of meubelstuk van de IKEA, geven er een andere toepassing of uiterlijk aan en klaar is Kees. Op die manier heb je een goedkoop, kwalitatief item in huis, maar wel met wat meer persoonlijkheid.

IKEA Hack: kledingrek

Dit DIY kledingrek is super eenvoudig en heel leuk om in de slaapkamer of inloopkast op te hangen. Het sluit ook helemaal aan bij de trend van nu om je mooiste fashionitems ten toon te stellen. Je mooiste schoenen en gympen onder het rek, je mooiste jasjes en jurkjes op een hangertje aan het rek. Een persoonlijk sfeertje creëeren is zo wel heel makkelijk. Overigens kan dit kledingrek ook prima in de hal als kapstok dienen. Suit yourself!

IKEA Hack - DIY Kledingrek 2
Wat heb je nodig?

– RACKA gordijnroede (verkrijgbaar in zwart / grijs of wit)
– Metalen ketting (meet de juiste lengte en koop deze in de bouwmarkt)
– Bevestigingsmateriaal (ook dit koop je in de bouwmarkt)
– Twee pluggen
– Twee haken
– Boormachine

Dit ga je doen!
1. Bepaal de lengte

Je kunt de RACKA in lengte laten variëren van 120cm tot 210cm. Het is het handigste wanneer je de lengte vooraf bepaald, het ophangsysteem en afsluitdoppen die geleverd zijn heb je niet nodig voor deze DIY hack.

2. Bepaal waar het rek komt te hangen

Bedenk voor je begint te boren waar je het rek wilt hangen. Boor het eerste gat en meet daarna met de lengte van de RACKA waar het tweede gat moet komen. Duw de pluggen goed in het plafond en draai de haakjes goed aan. Wanneer je er echt veel gewicht aan wilt hangen zorg dan dat je stevige pluggen en schroeven gebruikt.

3. Maak je rek klaar voor gebruik

Je DIY kledingrek is bijna klaar voor gebruik. Zet de RACKA rechtop en laat de ketting er langzaam doorheen zakken. Rijg de ketting helemaal door de buis zodat aan beide kanten een even lang stuk zit. Hang deze op aan de haken en je bent helemaal klaar om te gaan! Versier je ketting met een paar gave haken of kralen.

IKEA Hack - DIY Kledingrek 1 IKEA Hack - DIY KledingrekThere is 1 comment

Add yours
  1. Loes

    Erg leuk! Op Pinterest staan ook een hoop leuke ideeën voor het personaliseren van Ikea meubelen.


Post a new comment