https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2017/06/0-J2o4FY2D_1sa4AF-2.jpg

Ikea DIY hack: tover een lattenbodem om tot originele opberger

Voor een aantal basisdingen blijft de IKEA geweldig. Het enige jammere: de spullen zijn wel bij heel veel Nederlandse huishoudens terug te vinden. Als je uniek wilt zijn, ga je daarom waarschijnlijk niet zo snel naar de meubelgigant toe.

Lattenbodem

Je kunt de items van Ikea echter wel zélf uniek maken, door ze net een ander doeleinde of jasje te geven. Bij een zogenaamde Ikea-hack toveren ontwerpers en designers simpele voorwerpen uit de basiscollectie om tot nieuwe producten. Een van onze favorieten vind je hieronder. Wie had ooit gedacht dat je een simpele lattenbodem een totaal andere invulling kon geven?

Net zoals bij iedere fantastische Ikea-hack, is de basis heel simpel. Dit keer is de uitvoer ook eenvoudig, maar daarom niet minder geniaal. Wat je nodig hebt: de LUROY lattenbodem van een tientje en twee stevige kapstokhaken die bij jouw interieur passen.

De lattenbodem wordt normaal gebruikt voor de ondersteuning van je matras en komt eigenlijk nooit tevoorschijn. Tot nu! De Duitse designer Kristina Steinmetz heeft namelijk wat geniaals bedacht:

Hang de lattenbodem, die bij elkaar gehouden wordt door katoenen stroken, aan de muur met behulp van stevige haken.

Op die manier creëer je een opberger die in elke ruimte van je huis opgehangen kan worden. In je inloopkast om schoenen en sjaals aan te hangen, in de keuken voor bakjes met kookgerei of pannen en snijplanken, in de badkamer voor handdoeken en tissues. Door het gebruik van de juiste accessoires, stijl je deze ophanger precies naar je eigen smaak.

Nu je de basis hebt hangen, kun je met simpele S-haken eyecatchers en andere mooie items in het zicht hangen. Wat denk je bijvoorbeeld van een paar leuke

kaarten van Pixelposter? Of een van de kleinere frames van MOEBE?

Het is eenvoudig, staat goed en je maakt op een verticale manier gebruik van de ruimte, wat vooral praktisch is als je in een klein appartement woont.

Foto’s door: Kristina Steinmetz

 

 

 
There are no comments

Add yours