https://www.ilovemyinterior.nl/wp-content/uploads/2016/12/I-love-Dutch-Design-The-Real-Time-Maarten-Baas-2.jpg

I love Dutch Design: The Real Time – Maarten Baas

In onze wekelijkse blog I love Dutch Design laten we je kennis maken met ontwerpen van Nederlandse ontwerpers die dicht bij ons hart liggen. In Nederland vinden we veel verschillende ontwerpers met uitgesproken Dutch Design ontwerpen.

Wat is Dutch Design?

Niet alleen een bepaalde groep ontwerpers behoort tot Dutch Design maar het is een alles omvattend begrip dat cultuur, mentaliteit en tijdsgeest laat zien die kenmerkend is voor Nederland. Het denken in functionele ontwerpen die oplossingsgericht zijn. Brutaal, vrij, eigenzinnig, humaan en relativerend zijn kenmerken van ontwerpen die een Dutch Design label krijgen. Maar ook het denken in vrijheid, niet meegaan met de rest van de massa en de stake holders betrekken bij de oplossing zijn van belang. Dutch Design is niet alleen maar ontwerp van Nederlandse bodem maar een mentaliteit waarbij ontwerpers van over de hele wereld aan meewerken.

Maarten Baas – The Real Time

Deze week The Real Time serie van Maarten Baas. De ontwerpen van Maarten Baas zijn over de hele wereld bekend en staan in de grote musea zoals het Rijksmuseum en MoMa. We kennen Maarten Baas van ontwerpen zoals de Smoke Chair die geproduceerd wordt door Moooi en de Clay stoelen die ieder uniek zijn.

Dit jaar heeft Maarten Baas zijn The Real Time serie uitgebreid met een grote klok op Schiphol. De serie klokken bestaat uit een 12 uur cyclus van een film waarbij de tijd wordt aangeduid. Met deze serie worden verschillende disciplines zoals theater, kunst, film en design gecombineerd.

 

In 2016 is de grote klok op Schiphol hieraan toegevoegd. De klok staat in de internationale hal van Schiphol. Vele reizigers zien iedere dag dit gave kunstwerk waarbij een man in een blauwe overall met gele doek en rood blik iedere minuut opnieuw schildert. De kleuren van de man zijn een knipoog naar de kunst van Mondriaan.

Foto’s: maartenbaas.com
There are no comments

Add yours